Op de Miramar-waterplas in Mol heeft de brandweer de voorbije nacht gezocht naar een drenkeling. Het gaat om oud-motorcrosser wereldkampioen Eric Geboers (55).

Die was rond 22 uur van een plezierboot in het water gesprongen om een hond te redden. Sindsdien is hij vermist. De brandweer kwam ter plaatse met duikers om hem te zoeken. De brandweer dropte een boei op de plaats van het incident en controleerde de bodem en de oevers van de vijver. Rond 3 uur werd de zoekactie stopgezet, zonder resultaat.

'De aanwezigen probeerden meteen om de man te redden, maar moesten de reddingspoging staken. De hulpdiensten werden gealarmeerd maar de zoekactie leverde tot op heden niets op.'

'Duikers zochten tot 1u afgelopen nacht en startten de zoekactie opnieuw op vanmorgen. We hebben een indicatie waar we moeten zoeken, maar het er zijn relatief diepe plaatsen met heel veel stroming. We moeten altijd positief blijven, maar ook realistisch blijven en ons voorbereiden op het ergste.' aldus de burgemeester van Mol.

Maandag krijgen politie en brandweer assistentie van onder meer de Cel Vermiste Personen en de scheepvaartpolitie. Zij beschikken over nog meer gespecialiseerde sonarapparatuur om vanaf de locatie van de verdwijning de plas uit te kammen. Er kwam ook een helikopter van de federale politie ter plaatse. (belga)