U bent hier

Ex-zaakvoerder webburo en vennoot aan wieg van Conceptcubes

Herentals | Kempen regio
06.06.2019 - 07.12u
Door: Herman Gezelle

Herentalsenaar Robin De Cnodder, die begin dit jaar als medezaakvoerder webbureau Innomedio (Malle) achter zich liet, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Samen met stadsgenoot Glenn Lemmens richtte hij het bedrijf Conceptcubes op, genoemd naar de modules die ze te koop en te huur aanbieden, vooral voor de eventsector.

"Ons eerste idee was de bouw van een podiumcontainer met ingebouwde bar en daarop een DJ-booth, maar die zou te weinig toepassingen hebben", doet Robin De Cnodder het verhaal. "Daarop zijn we verder gaan nadenken."

Allerlei toepassingen

Een Conceptcube bestaat uit 2 modules die in principe op elkaar worden geplaatst. Het onderste deel kan worden afgesloten met schuiframen en ingericht als verkooppunt, bureau, pop-up bar, enz.

Daar bovenop komt een open module, die op events kan worden gebruikt als VIP-deck. De cubes hebben normaal de afmetingen van een zeecontainer maar kunnen ook op maat worden gemaakt. Dat geldt ook voor de branding. De oprichters bouwen ze niet zelf, maar werken hiervoor samen met een Kempense fabrikant.

"Dit is inderdaad heel iets anders dan mijn vorige bedrijf en was ook niet het plan wanneer ik mij hieruit terugtrok", geeft Robin De Cnodder toe. "Anderzijds kan ik nu gebruikmaken van mijn netwerk en mijn marketingkennis. We hebben al verschillende interessante offertes mogen maken zonder dat we al 1 euro marketingbudget hebben gespendeerd."

Het duo wil zich met Conceptcubes in eerste instantie op de Vlaamse markt richten en ziet mogelijkheden bij festivals en sportmanifestaties maar ook als inhouse kantoren, poolhouses en zelfs woonuitbreidingen. Paul Huysmans - MIK.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto