In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Bouwel kreeg na 25 minuten een tegenslag te verwerken door het uitvallen van Da Silva.

'Op het einde van de eerste helft viel een vrije trap voor de voeten van Seels, die de 0-1 in het dak van het doel schoot', zegt Maarten De Voeght, de nieuwbakken Excelsior-coach .

'Het eerste kwartier van de tweede helft trok Arendonk het laken definitief naar zich toe. Op het uur zette eerst Lavrijsen en nadien Janssens de 0-2 en 0-3 op het bord.

Bouwel trok nog ten aanval, wat resulteerde in meer veldoverwicht zonder noemenswaardige kansen. Arendonk liep op de counter nog verder uit via Verstraelen in minuut 70 en Huysmans in minuut 76.
Giovanni Huysmans kon in het slotkwartier nog milderen voor de thuisploeg. Eindstand 1-5.'  Maarten De Voeght / foto Luc De Voeght / Nnieuws.