KFC Excelsior Bouwel heeft haar behoud in 3e Provinciale C verzekerd na een vlotte 4-1 zege tegen K. Noordstar VV.

Al bij de rust wisten de Noorderwijkenaren dat het Bouwel menens was.  Buts opende de debatten met een fraai shot net voor het halfuur (1-0, 24').  Van der Plas verdubbelde de score tien minuten later : 2-0 (33').

Na de koffie probeerde Noordstar de bakens te verzetten met meer inzet, maar de thuisploeg prikte langs Huysmans knap de 3-0 binnen (59').  Match gespeeld.

Twee minuten later milderde Habraken nog : 3-1 (61'), maar de bezoekers konden geen vuist meer maken.  De kers op de Excelsior-taart toverde Vloeberghs in de eindfase : 4-1 (88').  Eindstand 4-1.

Maarten De Voeght : 'Tomeloze inzet rendeert, zeker in een voor alle teams moeilijk covid-seizoen'

'Een dik verdiende overwinning van een sterk spelend Bouwel', reageert een tevreden Bouwel-succes-coach Maarten De Voeght.

'De jongens hebben alles gegeven en de afspraken perfect uitgevoerd.  We zijn dé Ploeg van het moment met 13 op 15.  Wanneer het écht moet, staat onze jonge veerkrachtige groep recht en haalt resultaat.

Ook nog een dikke pluim en dank voor de tomeloze inzet van onze briljante technische staf, het bestuur, de vrijwilligers en vooral ook onze massa toffe supporters.  Het is een bijzonder moeilijk seizoen geweest door de covid-crisis met vaak zieken overal.

Noordstar is altijd een sterke tegenstander, maar vandaag werkten we tegen 100% af.   Om de 4-1 te vieren, hebben we met de staf 'symbolisch' voor de grap even een lekkere Havana sigaar gerookt.  Ik verlaat het lokaal voetbal als trainer omdat het nog zeer moeilijk te combineren wordt met m'n job, maar ik blijf alles volgen.  Zeker weten.' 

Foto : De Excelsior-staf rookt na de match 'symbolisch' even een lekkere Havana- sigaar op de 4-1 overwinning en het behoud / foto NNieuws MdV.