Op het veld van Excelsior Bouwel leed Noordstar een pijnlijke want onverdiende 3-2 nederlaag. Noordstar miste zijn start en stond na minder dan 10 minuten al twee doelpunten in het krijt, het herpakte zich daarna en maakte nog voor de rust verdiend gelijk. Ook na de rust toonde Noordstar zich minstens de evenknie en kreeg het enkele goede kansen op een derde treffer, een kwartier voor tijd kregen onze jongens het deksel op de neus.Voor Noordstar speelden Jan Meir, Willem Langmans, Mathias Tubex, Peter Engels, Giliam Spruyt, Jef Van de Water, Joris Engels, Tom Lens, Jonas Donckers, Niels Caers en Joeri Helsen. Reserven waren Thijs Lambaerts, Robin Van Beek, Wim Van Orshaegen en Jan Van de Water.Bouwel startte veel alerter, Noordstar kwam al meteen goed weg toen de lijnrechter een fout aangaf maar de arbiter de penalty wegwuifde (4'). Een minuut later was het wel raak; op hoekschop kopte een bezoeker tegen de binnenkant van de paal, Jan sloeg de bal nog net uit zijn doel maar in de voeten van een thuisspeler en die trapte van op enkele meters binnen, 1-0 (5'). Drie minuten later speelde Giliam (zonder kijken) terug op onze doelman, een thuisspeler zat er tussen, omspeelde Jan en legde binnen; 2-0 (8'). Daarna kwam ook Noordstar in de wedstrijd, het nam het heft geleidelijk aan in handen. Een ver schot van Jef ging naast (9'), ook een harde vrijschop van Jonas zeilde naast (16'), na een actie trapte Niels net naast de verkeerde kant van de linker doelpaal (17'). Jef trapte een vrijschop over doel (18'), Joris was zijn verdediger te snel af maar trapte naast en over (20') en na een perfect gemeten verre pass van Jef stuitte Niels alleen voor doel op de keeper (24'). Aan de overkant verhinderde Jan dat de wedstrijd vroegtijdig gespeeld was door de bal (op vrijschop) met een fotografensave nog uit de kram te halen (29'). Wat al een tijdje in de lucht hing viel er wat later dan toch uit; op een perfect gemeten vrije trap van Peter was Joeri Helsen net iets sneller dan de uitkomende keeper en kopte hij de bal van kortbij binnen, 2-1 (33'). Vijf minuten later deed Peter dat nog eens haarfijn over; opnieuw een prima vrije trap, Bouwel kreeg de bal niet weg en Joris Engels trapte van kortbij onhoudbaar de gelijkmaker tegen de netten; 2-2 (38'). Jonas vond op vrijschop de doelman nog eens op zijn weg, de voorlopig gelijke stand was meer dan verdiend voor Noordstar.Na rust verliep de partij gelijkopgaand (en spannend), beide ploegen creëerden afwisselend kansen. De beste waren wel voor Noordstar: Niels glipte door de buitenspelval en alleen voor doel lobte hij de doelman, de bal ging naast doel (53'). Joeri werd door Jonas voor doel gezet, moederziel alleen trapte hij naast (66'). Niels kon op snelheid alleen op doel af, hij stuitte op de keeper (68'). Aan de overkant mocht Jan ook meedoen: bal uit de hoek gehaald (50'), harde trap afgeweerd (58'), bal uit benedenhoek gehaald (61'), goed plat in de hoek op een volgende trap (70'). Na een half uur velde Bouwel het harde verdict; bij een geharrewar voor doel kreeg Jan de bal net niet klemvast te pakken, een thuisspeler trapte (in de kluts) op de bal en die ging van kortbij hard binnen; 3-2 (73'). Een pegel van Jonas (op vrijschop) ging naast (82'), na een assist van Wim in de loop van Niels stuitte die nog eens op de doelman (89'). Willem moest nog van het veld na een tweede gele kaart toen hij zich boos maakte op de arbiter, Jan Joris verhinderden in blessuretijd nog nummer vier. Noordstar moest zich willens nillens neerleggen bij de (zure) nederlaag, het kan met 5 punten uit even veel wedstrijden niet helemaal tevreden zijn met de competitiestart. [i](Bruno Mylemans/Noordstar)[/i]