Exc. Bouwel ontving op de zesde speeldag de ongeslagen leider Wavria. Dat Wavria een te duchten tegenstander is, blijkt al uit het feit dat ze in 4 wedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt moesten incasseren.

'Beide ploegen maakten er in de eerste 25 minuten een aangename pot voetbal van, met vooral veel middenveldspel', zegt Bouwel-coach Maarten De Voeght. 'De thuisploeg kwam een paar keer dreigend opzetten maar de bezoekende defensie gaf geen krimp.

In het laatste kwartier van de eerste helft toonde Wavria waarom ze ongeslagen leider waren. Met veel beweging en diepgang in hun spel creëerden de bezoekers een drietal open kansen.

Telkens stond thuisdoelman De Herdt met enkele wereldreddingen pal. Op slag van rust moest hij zich toch gewonnen geven toen Van Den Brande van dichtbij vrijstaand mocht inkoppen. (42', 0-1 Van Den Brande).

Na de koffie kregen we opnieuw mooi voetbal te zien, zonder echte kansen. Tot op het uur toen Van Den Brande een voorzet bijna in doel kon verwerken. De Herdt was geklopt, maar kreeg bijstand van het doelhout. Het signaal voor de thuisploeg om toch wat aanpassingen te doen.

Zo mocht jeugdproduct Mariën invallen. Luttele minuten later werd Mariën alleen voor doel gezet door Smeyers. De youngster werkte oog in oog met bezoekende doelman De Booij beheerst af (66', 1-1 Mariën).

Het eerste tegendoelpunt van de competitie maakte Wavria wat van slag want de thuisploeg trok de match nu wel duidelijker naar zich toe. Michiel Buts mocht op aangeven van Naessens zijn tweede competitiedoelpunt maken (73', 2-1 Buts).

Wavria speelde nog alles of niets, waardoor er plots heel wat ruimte kwam voor de aanvallers van Excelsior. Da Silva zette zich door op de rechterkant en bleef met een gelukje in balbezit.

Hierdoor stond de thuisdefensie uit positie en kon Da Silva de 3-1 aanbieden aan de onvermijdelijke Huysmans (85', 3-1 Huysmans). Diep in blessuretijd keek de uitstekend ingevallen Mariën nog tegen een rode kaart aan.'  Foto's Luc De Voeght.