U bent hier

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
24.03.2019 - 21.19u
Door: Herman Gezelle

De Bosprotters, Thomas Smets, Vincent Van De Water en Jochen Lefèvre uit Herentals en Deborah Hotag uit Merksem geven opnieuw gas. Ook dit jaar gaan deze bevriende kornuiten een sportieve uitdaging aan ten voordele van Natuurpunt.

De vorige twee jaren hebben ze telkens een kanotocht van 65 km ondernomen. Maar omdat ze de Mechelse wateren nu wel gezien hebben, kiezen ze dit jaar voor de fiets. Ze fietsen op 3 dagen van het noorden van Nederland naar Mechelen.

De route moeten ze zelf uitzoeken, en ook het startpunt is nog 'geheim'. Thomas denkt dat de start in de buurt van Groningen zal zijn. (Heeft hij al iets opgevangen?)

Ze moeten onderweg ook zelf voor eten en overnachting zorgen, dus er komt op het vlak van planning nog veel meer bij kijken dan de vorige jaren. Maar dat is natuurlijk een deel van het avontuur.

Donderdag 20 juni zakken ze af (of klimmen ze op) naar het noorden van Nederland, vrijdag 21 juni starten ze dan aan de tocht. Zondag 23 juni wordt het viertal, samen met de andere deelnemende teams, verwacht in Mechelen voor het slotmoment

Om te mogen starten moet elk team geld inzamelen voor een gebied van Natuurpunt. Dit jaar kozen de Bosprotters voor het Ertbrandbos in Kapellen, de bakermat van één van de ploegleden.

Goede doel : Natuurpunt

Wil je hen helpen om het doelbedrag te halen? Dat zou super zijn.

Je kan steunen op volgende manieren:
• Een storting via hun teampagina (fiscaal attest vanaf 40 euro): https://expeditie.natuurpunt.be/project/16781
• Een bestelling plaatsen in hun wijn- en cavashop: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWvqo8IzPNQJqLwVgUm1zTQcs65tfYEEwvtsxYnkK7vxcgBA/viewform
• Komen wandelen in het Ertbrandbos (met gids en bezoek aan het fort): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZCwHxp1nqM5Beyk63PB46vodinbzuMxcETDEY7Wtvo-jN2A/viewform
• Een lekker streekbier komen drinken op de bieravond die ze organiseren op 25 mei op de speelplaats van het kOsh-college in Herentals.

Informatie over de expeditie: https://expeditie.natuurpunt.be/
Bosprotter team: https://expeditie.natuurpunt.be/project/16781 en facebook.be/bosprotters

Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto