Het lokaal bestuur Olen neemt tot 15 maart deel aan Expeditie Zorg. Dit initiatief wil de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) de nieuwe besturen warm maken om te blijven investeren in een kwalitatief zorgaanbod.

De Olense schepenen steken ter gelegenheid van deze actie allemaal de handen uit de mouwen en gaan een halve dag meedraaien in lokaal dienstencentrum Komie Geire. Schepen Kris Gebruers bijt vandaag de spits af en begeleidt mee de peuters tijdens de Speelbabbels, een ontmoetingsmoment voor baby's, peuters en hun begeleiders.

'Ik vind het een mooi initiatief en een prachtige gelegenheid om het lokaal dienstencentrum beter te leren kennen', zegt Kris Gebruers. 'We zien tijdens het schepencollege vaak verslagen en cijfers passeren, maar nu sta ik echt eens tussen de bezoekers en de medewerkers.

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Er is heel wat leven in de brouwerij. Mensen wandelen hier binnen, doen een babbeltje, drinken iets, de peuters spelen en worden ondertussen begeleid. Ik heb zelfs een nieuw woord geleerd, namelijk nuldelijnszorg.

Dat betekent dat je gewoon binnenstapt, dat je niet moet vertellen wie je bent of van waar je komt. Je hoeft geen dossier in te vullen. Je mag spontaan vragen stellen aan de opvoedingsdeskundige die aanwezig is. Dat maakt dat de drempel voor hulpverlening heel laag is', sluit Kris af.

De expeditie Zorg gaat nog door tot en met 15 maart. In die periode komen alle schepenen en de burgemeester een halve dag meedraaien in het lokaal dienstencentrum.

Expeditie Zorg

De actie 'Expeditie zorg' is een onderdeel van de campagne 'Zorg voor de mens centraal, begint lokaal' van de VVSG. Met deze campagne brengt de VVSG de sterktes van lokale besturen extra in beeld. Want sterke, warme zorg begint lokaal en samen met de lokale besturen blijven ze strijden om de mens centraal te stellen binnen de zorg.'