Prof. dr. Louis Denis is al 48 jaar werkzaam als uroloog en zelf al 12 jaar patiënt, hij kent alles van prostaatklachten en prostaatkanker.

Prof. dr. Louis Denis is al 48 jaar werkzaam als uroloog en zelf al 12 jaar patiënt, hij kent alles van prostaatklachten en prostaatkanker. Hij vraagt uitdrukkelijk meer aandacht voor de mens achter de ziekte, en geeft naast de ziekte ook aandacht aan de zorgen en bekommernissen van de patiënt en zijn familie.

Hij wil dat mensen beseffen dat elke behandeling weer voor andere gezondheidsproblemen kan zorgen en vindt het erg belangrijk om dit grondig door te praten . Als voorzitter van "Wij ook" een patiëntenvereniging voor mensen met prostaatklachten, is hij goed geplaatst om je op deze expertavond uit te leggen hoe belangrijk je ingesteldheid is. In zijn benadering vormen lichaam en geest immers één geheel en wordt in het genezingsproces een belangrijke rol toegekend aan de patiënt zelf en zijn omgeving.

Hij kaart ook moeilijke deelaspecten aan zoals urineverlies en erectiestoornissen en geeft je inzicht in wat de wetenschap vandaag de dag weet en kent over prostaatklachten en het effect van screening. Voor zijn baanbrekend werk op medisch en menselijk vlak ontving hij al talrijke prijzen. Hij is naast directeur van het Oncologisch Centrum Antwerpen (OCA), ook medeoprichter van "Europa Uoma", een koepel van Europese prostaatkankerverenigingen.