Van 16 juli tot 12 september geniet je in het Jakob Smitsmuseum van het bijzondere project Heimat, fase 2: De Verderzetting.

Alle kunstenaars van Heimat hebben voeling met onze gemeente of de Kempen. De meesten zijn hier geboren of opgegroeid en daarna verhuisd naar grote steden zoals Gent, Antwerpen, Brussel of zelfs het buitenland.

Je kan deze expo bezoeken van woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur. Je reserveert best via www.jakobsmits.be of 014 31 74 35.

Net zoals Smits vluchtte uit de stad, komen ook de kunstenaars voor deze tentoonstelling terug naar de Kempen, hun heimat. Vanuit hun eigen kunstdiscipline gaan ze aan de slag met hun geboortestreek als inspiratiebron.

Wat is Heimat, fase 2: De Verderzetting?

De Verderzetting is de tweede fase van het artistiek onderzoeksproject Heimat, opgestart door kunstenaars Jakob Van den Broucke en Kasper Demeulemeester.

Het project startte in de zomer van 2019 toen Jakob en Kasper elkaar en hun gedeelde heimat, Meerhout, tegemoet wandelden vanuit hun huidige woonplaatsen in Gent en Brussel.

Een jaar later, in de zomer van 2020, keerde het duo terug, ditmaal in het gezelschap van een geleidelijk gegroeide groep kunstenaars en schrijvers verwant aan de Kempen.

Nu, nog een jaar later, trekken ze richting onze gemeente, voor fase twee van het project. Verbonden door herinneringen, ontheemding en vriendschappen strijken ze neer om (opnieuw) in dialoog te treden met de omgeving. Verderzetten waar eerder aan begonnen werd, stap voor stap, steeds verder weg, steeds verder naar wat onvermijdelijk volgen zal.

Kunstenaars

Heimat, fase 2: De Verderzetting bundelt de resultaten van het project in een happening en een publicatie.

Met bijdragen van Alexander Delport, Alice Gompels, Benjamin Sprengers, Florian Vanlee, Helena Ceuppens, Jakob Van den Broucke, Kasper Demeulemeester, Koen Sels, Nick Geboers, Pieter-Jan Verheyen, Zjef Caers, Lot Geukens, Bart Janssen, Koen Peeters, Frederik Willem Daem, Jan Van Tienen, Mats Wosky, Charlotte Peys en Emilio Lopez-Menchero.

Reserveren

Wil je een bezoek brengen aan deze boeiende expo? Reserveer dan je plaats via www.jakobsmits.be of 014 31 74 35. Let op! Het Jakob Smitsmuseum is gesloten van 18 tot 22 augustus.

Prijs

De toegangsprijs voor deze expo is (inclusief catalogus):

· Volwassenen: 5 euro

· Volwassenen met korting (+65-jarigen, -26-jarigen, houder van OKV-, KNACK-, Academie-, studenten- en lerarenkaart): 4 euro

· Leden vzw Vrienden, houders Museumpas en -18 jarigen: gratis

Meer info: Jakob Smitsmuseum, 014 31 74 35, jakobsmits@gemeentemol.be, www.jakobsmits.be