U bent hier

Expo ‘Mol Kiest Kunst’ vanaf 16 september op vijf verschillende locaties

Mol
14.09.2018 - 07.03u
Door: Mark Jaspers

Vanaf 16 september tot 28 oktober ben je welkom op de gratis expo 'Mol Kiest Kunst'. Zowel in de exporuimte van Cultuurcentrum 't Getouw en de Academie voor Beeldende Kunsten als in het Jakob Smitsmuseum, de Sint-Willibrorduskapel Ezaart en 't Kristallijn, ben je elke zaterdag en zondag welkom tussen 13 en 17 uur. Meer info vind je op molkiestkunst.be.

Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat de werken geselecteerd werden door ongeveer 25 volwassenen en 15 kinderen. Zij volgden vooraf een reeks workshops over het kijken en interpreteren van kunst. Zo wordt Mol Kiest Kunst een tentoonstelling voor en door Mollenaren.

Klinkende namen van kunstenaars

In totaal worden 90 kunstwerken getoond van voornamelijk Belgische kunstenaars uit de 20ste en 21ste eeuw. Onder hen klinkende namen als Fred Bervoets, Luc Tuymans, Wim Delvoye, Narcisse Tordoir, Raoul De Keyser, Tinka Pittoors en vele anderen. De werken komen uit de collecties van Belgische Senaat, Frans Masereelcentrum, Jakob Smitsmuseum, Kamer van Volksvertegenwoordigers, M HKA, Provincie Antwerpen, The Phoebus Foundation, Vlaamse Gemeenschap en een persoonlijke bruikleen van kunstenaar Tinka Pittoors.

Ook voor gezinnen

Bij de tentoonstelling ontwikkelden we een leuk opdrachtenparcours voor kinderen. Op elke locatie vind je enkele steekkaarten met opdrachten bij de tentoongestelde werken. Je kaarten kan je verzamelen in de Expobox die je verder kan pimpen tot een eigen kunstwerk.

Fietsroute

Onze dienst toerisme werkte een mooie fietsroute uit langs de verschillende tentoonstellingslocaties. Je vindt de route terug op onze website en in de Mol Kiest Kunst flyer.

Vijf locaties

Op volgende locaties kan je (een stukje van) de tentoonstelling bezoeken:

Exporuimte Cultuurcentrum 't Getouw, Molenhoekstraat 2Exporuimte Academie voor Beeldende Kunsten, Markt 24Sint-Willibrorduskapel, Ezaart z/nJakob Smitsmuseum, Sluis 155a't Kristallijn, Blauwe Keidreef 3

Daarnaast staan ook de deuren van Station M. (Voogdijstraat 9) open tijdens de tentoonstelling. Station M. wordt de denk- en doetank van Mol Kiest Kunst. Je kan hier terecht voor verschillende opdrachten rond de tentoonstelling of om even te reflecteren over wat je net gezien hebt.

Wanneer?

De tentoonstelling loopt van 16 september tot en met 28 oktober. Alle locaties zijn geopend op zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur. Sommige locaties hebben meer uitgebreide openingsuren. Een overzicht daarvan vind je op molkiestkunst.be.

Rondleidingen

Wil je graag een woordje uitleg bij de kunstwerken? Dan kan je deelnemen aan een rondleiding met gids op volgende momenten:

Zondag 30 september: Getouw (13 uur) en 't Kristallijn (15 uur)Zondag 7 oktober: Sint-Willibrorduskapel Ezaart (13 uur)Zondag 14 oktober: Jakob Smitsmuseum (13 uur) en Academie voor Beeldende Kunsten (15 uur)

Inschrijven voor de rondleidingen kan via www.getouw.be. De deelnameprijs voor de rondleiding bedraagt 3 euro per locatie. Ook voor scholen en groepen zijn er rondleidingen mogelijk. Neem hiervoor contact op met het cultuurcentrum.

Organisatoren

Mol Kiest Kunst wordt georganiseerd door Cultuurcentrum 't Getouw, het Jakob Smitsmuseum, 't Kristallijn, de Academie voor Beeldende Kunsten en M.art.

Meer info: Cultuurcentrum 't Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto