In samenwerking met Artikel 27 vzw. Locatie: de Halle, Markt 1 – 2440 GeelOpeningsuren: van vrijdag 1 februari tot en met zondag 10 maart 2013op vrijdag, zaterdag en zondag van 10u00 tot 17u00

Met werk van: Tom Bogaert (B), Fousseyni Diakité (ML), Felipe Dulzaides (CU), Inti Hernandez (CU), Frank Keita (ML), Patrick Keulemans (B), Herwig Nulens (B), Alice Ouattara (ML), Suleymane Ouologuem (ML), Tim Roosen (B),
Esterio Segura (CU), Mark Swysen (B), Jorge Wellesley (CU), Marcel Witte (NL)


Art 27 vzw maakt actief werk van Artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: “Iedereen heeft het recht om te genieten van Kunst en Cultuur.

Veertien hedendaagse kunstenaars uit Noord en Zuid dromen over een ideale samenleving of hoe die te bereiken vanuit de hedendaagse alledaagsheid.

Is Utopiart een hersenschim, een verzonnen werkelijkheid, een volmaakte toestand die niet te bereiken is? Of kunnen kunstenaars de architecten worden van een perfecte wereld? Ziet zo’n eersteklas samenleving er overal hetzelfde uit? Is perfectie niet te saai?
Utopiart27 is een boeiende zoektocht naar wat is en wat ooit zou kunnen zijn.

Voor deze bijzondere tentoonstelling brengen we het werk van kunstenaars uit Vlaanderen in dialoog met werken van Cubaanse en Malinese kunstenaars.