Expo met werken van Veerle Rooms - Ingrid Arts - Arimori Sei van Zondag 24 februari t.e.m. Zondag 24 maart in Galerie ES, Koningsbaan 68A Nijlen. www.galerie-es.beTelkens open op zaterdag en zondag van 13u tot 18u.

Ingrid Arts (°1968, NL) maakt glasobjecten uit gegoten, vormgesmolten glas. In haar werk tracht zij een evenwicht te vinden tussen de verlammende angst en de ongebreidelde levenslust die wij allen kennen.  Haar objecten werden ook wel omschreven als "gestolde subjecten van sympathie waar tederheid en kwetsbaarheid beschermd bewaard worden".
 
Veerle Rooms (°1947) wordt tot de belangrijkste hedendaagse grafische kunstenaars gerekend.  De kunstenares is steeds vertrokken van de wetenschap dat deze discipline ook deel uitmaakt van het historisch kader waarin de "mededeling" sinds de oertijden als "schriftuur" is geëvolueerd tot tekening en tekst.  Zij blijft trouw aan de verworven technieken, maar schuwt geenszins het gebruik van de nieuwe digitale middelen. Bij haar zoektochten doorheen vreemde culturen kreeg zij een ruim begrip van de vele mogelijkheden die de grafische kunsten haar te bieden hebben.  Zij maakte daarbij wereldwijd kennis met de vroegste prehistorische en hedendaagse graffiti.  De toepassing van de steeds verder evoluerende digitale middelen wordt echter voor haar pas boeiend, wanneer deze nog de sporen in zich dragen van de vertrouwde technieken en beeldvorming.  Veerle Rooms ligt daarom aan de basis van een vernieuwde prentkunst. 
 
Arimori Sei (°1951, JP) is een meester in de techniek van tempera, bladgoud en schilderen op paneel zoals de meesters van de Italiaanse renaissance en de Vlaamse Primitieven.  Dit alles in combinatie met de traditionele Japanse kunst geeft een zeer doorleefd, poëtisch en mystiek oeuvre.