U bent hier

Expo workshop kids over Paul Blockx 4/4 zelf, Jakob Smitsmuseum Mol

Mol
02.11.2018 - 13.08u
Door: Mark Jaspers

In het kader van de kunst en tentoonstelling 'Paul Blockx, 4/4 zelf', die momenteel in het Jakob Smitsmuseum plaats vindt, lieten ze kinderen tijdens een kunstkamp (in het Jan Hoethuis) los op de kunst van Paul Blockx.

We stelden ze creatieve vragen zoals

Zouden monsters van gedichten houden?
Als je Sinterklaas vlindervleugels geeft, kan die dan vliegen?
Zouden robots kunnen genieten van naar de kapper gaan?

...

Liesbeth Eysermans, cultuurgulzigaard begeleide deze artistieke tweedaagse. Er werd gefantaseerd, uitgevonden, geknipt, geschilderd, gefotografeerd, geschreven, uitgebeeld en gebouwd.

Het resultaat van hun werk tonen we nog tot zondag 4 november op de zolder van het Jakob Smitsmuseum.

Een tentoonstelling bij een tentoonstelling. Fris en origineel.

Over Paul Blockx

Paul Blockx (Mol 1961 - Geel 2015) was grafisch kunstenaar en dichter. Hij was een spilfiguur in het Kunsthuis Yellow Art, verbonden aan het OPZ Geel. Onder impuls van o.a. Jan Hoet stelde hij tentoon in binnen- en buitenland (o.a. Brussel, Hasselt, Lyon, Herford, Doornik, Gent, Mol en Middle Gate Geel '13). Grafisch en literair werk van hem verscheen in Openbaringen (2006) en Vlindergids (2010) en in de readers Het mis verstand (1995) en Zin in Waanzin (1996).

In zijn werk ging van langsom meer het besef schemeren dat zijn kunstenaarschap zijn beste wapen was om zich staande te houden. Lange tijd zette Blockx zijn demonen om in "duivelssmoelwerken". Stilaan ging hij zich ook verdiepen in het hertekenen van oude meesters en serene vlindertekeningen. Al vond een deel van het publiek, in lijn met de vooroordelen rond outsiderkunst, deze sereniteit minder attractief, toch zette Blockx door. En maakte zijn Vrolijke Vertelselkes.

Rondleidingen op zondag - Ter info : op zondag 4 november (om 14 u en 15.30 u) gidsen mensen die nauw betrokken zijn bij de kunst van Paul Blockx u door deze boeiende tentoonstelling.

Inschrijven kan nog :

info@jakobsmits.be en telefoon 014 31 74 35

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto