Na een eerste aankoop in 2020 koopt het gemeentebestuur Mol opnieuw een onbebouwd perceel aan achter Schouwburg Rex. Beide aankopen samen bieden voldoende ruimte om op deze strategisch gelegen centrumlocatie extra parkeergelegenheid te voorzien.

Eind 2020 kocht het gemeentebestuur een strategisch gelegen bouwgrond achter Schouwburg Rex. Dit perceel grenst meteen aan de laadkade. De aankoop was belangrijk om de goede werking van de schouwburg ook in de toekomst te blijven verzekeren.

De aankoop maakte het laden en lossen van grote vrachtwagens voor podiumoptredens veel gemakkelijker. Wanneer dit perceel bebouwd zou worden, kwam de schouwburg in de problemen door een gebrek aan manoeuvreerruimte ter hoogte van de loskade.

Tweede strategische aankoop

De eerst aangekochte bouwgrond is bijzonder diep, maar vrij smal. Hierdoor waren de mogelijkheden om op deze locatie van het Centrum extra parkeergelegenheid te voorzien, uiterst beperkt.

De bijkomende aankoop van een ander naastgelegen onbebouwd perceel van 227m², opent op dat vlak heel wat bijkomende perspectieven. Het gemeentebestuur betaalt voor het bijkomende perceel 75.000 euro als koopsom.

Op deze manier ontstaat er één groot perceel met een gemiddelde breedte van 15,5 meter. Deze breedte is voldoende voor het aanleggen van parkeerplaatsen aan twee zijdes van een centrale weg. Bovendien is er voldoende ruimte om te keren.

Timing?

Een timing voor de realisatie van deze parkeergelegenheid is er nog niet. Als eerste stap moeten de vereiste ontwerpplannen worden uitgewerkt. Pas dan weten we wat de mogelijke extra parkeercapaciteit exact inhoudt.

Nadien volgen de vergunningsprocedure en de vereiste stappen voor de realisatie. Ook over het statuut van de toekomstige parking en de samenhang met de werking van Schouwburg Rex is nog niets beslist.'