De rondleidingen voor individuele bezoekers in het kasteel van Jeanne de Merode in juli en augustus waren snel volzet. Daarom twee extra data in de maand september.

September is ook de laatste maand dat het da Vincimuseum dagelijks open is voor bezoekers en dat de gidsen op zondag klaar staan om bezoekers te begeleiden bij hun bezoek aan de abdij.

Gluren in het kasteel van juffrouw Jeanne

Maak kennis met de adellijk familie de Merode en hun link met de Parel van de Kempen. Een gids neemt je mee door de gangen en vertrekken van het kasteel. Tijdens een rondleiding ontdek je de frappante geschiedenis van de gravin, haar familie en dit unieke, magnifieke kasteel waar ze woonde tot WO II.

Vandaag gemeentehuis van Westerlo maar in 1909 gebouwd als statige woning voor gravin Jeanne de Merode. Adem hier nog altijd de sfeer van de populaire Britse televisieserie Downton Abbey.

Afspraak op vrijdag 17 september om 19 uur en zondag 26 september om 14 uur aan kasteel van Jeanne de Merode, Boerenkrijglaan 61, Westerlo.

Tickets voor de rondleidingen kosten 5 euro per persoon en zijn te koop op www.toerismewesterlo.be.
Meer info 014 54 54 28 of info@toerismewesterlo.be.

Nog vier zondagen in september, nog vier rondleidingen

Ook in de maand september kan je nog elke zondag met een gids mee op verkenning in de abdij van Tongerlo. Die staat voor je klaar om 14 uur aan de grote ingangspoort.

Tijdens een wandeling over het binnenplein van de abdij vertelt de gids de boeiende geschiedenis van de abdijgemeenschap. Je komt ook meer te weten over het hedendaagse leven van de norbertijnen.

Volwassenen betalen 2 euro per persoon, kinderen -12 jaar kunnen gratis mee. Omdat het aantal personen beperkt is, is het noodzakelijk om vooraf een ticket te kopen op www.toerismewesterlo.be.

Aansluitend op de rondleiding neem je best ook een kijkje in het da Vincimuseum met de meest getrouwe replica van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci.

Tot 30 september is er nog een extra tentoonstelling met unieke stukken uit het patrimonium van de abdij. Schilderijen, gravures, houtsnijwerk, kazuifels enz tonen norbertijnen en norbertinessen die belangrijk waren voor de orde.

Op 1 november gaat het da Vincimuseum lange tijd dicht voor de restauratie van het Laatste Avondmaal. Grijp je kans nu om dit uitzonderlijke kunstwerk te komen bekijken. Meer info 014 54 54 28, info@toerismewesterlo.be