Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Extra budget +€40.000 voor De Dorpel/De Fakkel : 'Een verstérkend nieuwjaar'

Bart Michiels

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Dorpel/De Fakkel kondigde schepen Bart Michiels (CD&V) aan dat beide vzw's samen dit jaar vanuit de stad een extra budget van €40.000 ontvangen.

'Ik wens jullie allen een versterkend nieuwjaar', onderstreept Michiels.  'Vanuit de stad komt er voor jullie extra €40.000 budget  vrij. Géén schrappingen en besparingen in mensen. We gaan op zeer korte termijn een convenant (samenwerkingsovereenkomst) uitwerken.  Hoe we samen efficiënter armoede bestrijden, hoe méér sociale woningen ter beschikking van de mensen stellen. 

Dit betekent dat we niet naast mekaar gaan werken, maar wél dat alle actoren mekaar gaan versterken.

Vroeger kon De Dorpel rekenen op z'n €7.500 subsidie, later nog verhoogd tot €12.500.  Maar nu komt dat  totaal op zo'n €47.000.  Dat gaat perspectieven scheppen voor iederéén. 

Alle dank en felicitaties op deze nieuwjaarsviering gaan naar jullie allemaal, de prachtige medewerkers, de vrijwilligers, de sponsors, iedereen die begaan is met jullie prima werking', besluit Michiels.

Samen onrecht blijven aanpakken

'Samen Dorpel én Fakkel, samen met onze besturen, onze knappe ploeg vrijwilligers, sponsors en sympathisanten en onze talrijke bezoekers blijven we ook in 2023 onrecht aanpakken en onze zorgen even vergeten', zegt medewerkster Ellen Govers.

'Een jaar waarin we er mogen zijn. Hopelijk vinden jullie ook dit jaar de warmte en het vertrouwen bij de dorpel en bij elkaar. We starten vandaag met deze warmte tijdens onze receptie. Geniet ervan, maar vergeet ook niet stil te staan bij de warmte en gezelligheid die we met z'n allen maken vandaag en de rest van het jaar.' 

Foto's Johan Temmerman/NNieuws. 

Boerenkrijglaan 16, Herentals, België

Bart Michiels

Deel dit artikel