Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Extra fietsstraten op fietsostrade van en naar Geel

Vier straten krijgen in Mol het statuut van fietsstraat. Dat besliste de gemeenteraad op de zitting van maandag 18 december. Alle geselecteerde straten maken deel uit van de fietsostrade tussen Mol en Geel.

De fietsostrade langs de spoorlijn tussen Geel en Mol bestaat deels uit een – recent aangelegd - fietspad in eigen bedding. Op andere stukken loopt de fietsostrade via bestaande straten waar ook ander verkeer is toegelaten.

Voor deze straten past de gemeenteraad op verzoek van de Provincie Antwerpen de verkeersregeling aan ten voordele van de fietsers. Naast een aanpassing van de voorrangsregeling op sommige kruispunten, valt vooral de komst van bijkomende fietsstraten en -zones op.

Fietsstraten

Zo komen er fietssstraten in de Merelstraat, de Groenvinkstraat (tussen Haag en Spoorwegstraat), de Spoorwegstraat en de Cardijnstraat. Dit betekent dat automobilisten in deze straten fietsers niet mogen voorbijsteken. De maximumsnelheid voor het verkeer bedraagt er 30 kilometer per uur. Fietsers mogen er in het midden van de rijstrook rijden.  

Deel dit artikel