Cultuurcentrum 't Getouw zoekt extra kinderen (8 – 14 jaar) die willen deelnemen aan het unieke tentoonstellingsproject 'Mol Kiest Kunst'. Momenteel tellen we zeven kinderen en 41 volwassenen. We willen een heel diverse groep deelnemers samenstellen. Alleen zo kunnen we echt spreken over 'Mol Kiest Kunst'. Voorlopig is de groep kinderen dus nog te klein om van start te kunnen gaan. Laat deze unieke kans niet aan je neus voorbijgaan, schrijf ten laatste op zondag 7 januari in via www.gemeentemol.be > E-loket > Mol Kiest Kunst.

Zes Molse kunst- en cultuuraanbieders slaan de handen in elkaar om samen een tentoonstelling te organiseren op verschillende locaties in Mol. De invulling van deze tentoonstelling... die kies jij! Samen met anderen selecteer je uit de aangeboden collecties de kunstwerken die in de verschillende tentoonstellingsruimtes zullen pronken op de expositie 'Mol Kiest Kunst'.

Tentoonstelling: 15 september tot 28 oktober

't Kristallijn, het Jakob Smitsmuseum, Cultuurcentrum 't Getouw, The Red Penguin, de Academie voor Beeldende Kunsten en het kunstenproject M.art van Jeugdhuis Tydeeh droomden al langer van een grote gezamenlijke tentoonstelling. Van 15 september tot en met 28 oktober 2018 is het eindelijk zo ver! Voor de invulling van de tentoonstelling doen we beroep op iedereen die in Mol woont of een band heeft met onze gemeente.

Traject

Het traject voor de kinderen start in februari 2018. In een viertal sessies volg je enkele workshops waarin je op een speelse manier leert kijken en vertellen over kunst. Daarna kies je je eigen favoriete werk(en) uit voor de tentoonstelling. Het resultaat van je deelname kan je daarna bewonderen op de tentoonstelling en in een verzorgde bijhorende catalogus.

Februari: workshop 1, Kijken naar kunstMaart: workshop 2, Verhalen in kunstApril – juni: voorstelling collecties en kunstwerken kiezen in twee sessies

Voorwaarden

Om deel te nemen hoef je zeker geen kunstkenner te zijn. Ben je nieuwsgierig, sta je open voor iets nieuws, dan ben jij de persoon die we zoeken!

Voor de groep kinderen ben je tussen 8 en 14 jaar oud en woon je in Mol of heb je een band met onze gemeente. Je volgt een aangepast traject van een viertal bijeenkomsten tussen februari en juni 2018. De sessies voor kinderen zullen vrijwel altijd overdag doorgaan, op schoolvrije momenten (weekend, schoolvakantie of eventueel woensdagnamiddag).

Deelnemen?

Schrijf ten laatste op zondag 7 januari in via www.gemeentemol.be > E-loket > Mol Kiest Kunst, inschrijving kinderen (8 - 14 jaar). Als er te veel kandidaten zijn, selecteren we op basis van de motivatie en met het oog op een goede mix van deelnemers.

Meer info: Cultuurcentrum 't Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be