Marieke en Lowieke 21 en 23 oktober - 20.00 uur - Sint-Gummaruskerk - gratis - een niet zo blijspel

'Marieke en Lowieke' ‘Marieke & Lowieke’ is een monoloog van Jef Versmissen (Kollectief Maksimaal), naar aanleiding van de herdenking van De Groote Oorlog. Het is een fictief verhaal op basis van waar gebeurde feiten uit onze regio.

De voorstelling is exclusief in Herenthout te bekijken. Niet te missen!

Het verhaal

1914. Marieke is de knappe dochter van meester Sus (die zich wel liever monsieur François laat noemen). En Lowieke is de avontuurlijke zoon van de plaatselijke cafébaas. Als Marieke en Lowieke niet in het hooi aan het stoeien zijn, dan zitten ze wel achter elkaar in het bos.

En dat heeft meester Sus, excuseer ‘monsieur François’, natuurlijk niet graag. Als de Duitsers binnenvallen, geeft Lowieke zich op als vrijwilliger en vertrekt naar het front. In zijn veel te groot uniform. Marieke blijft achter, alleen, zwanger. Schande. Dus duikt ze onder. In het café van de vader van Lowieke.

De voorstelling van 21/10 zit helemaal vol. Voor de herneming op 23/10 is nog 50 % van de plaatsen beschikbaar. De inkom is gratis, maar omwille van de beperkte capaciteit vragen we om vooraf in te schrijven op het Loket Vrije Tijd (Bouwelse Steenweg 8, T 014 50 78 50, vrije.tijd@herenthout.be)