VC Herentals knoopt in Schriek terug aan met de overwinning.

Speelden de twee doelmannen vorige week nog een prominente rol in het thuisduel tegen Branddonk, dan hadden zondag de beide goalies een rustige namiddag. Misschien wel het kleine veld, maar zeker de vele foute passes maakten de partij niet echt aantrekkelijk. Roodwit kon pas laat in de partij afstand nemen van een, op papier sterke, maar zondagnamiddag ongeinspireerde thuisploeg.

Bij de bezoekers nog steeds geen Voorspoels, Thomassen startte op de bank. Niet dat er niet gestreden werd, dat kon je de 22 acteurs niet verwijten, maar de uitvoering was vaak frustrerend door een volle mand foute passes, of passes die niet bij een medespeler toekwamen.

In de eerste 20 minuten was er niet één noemenswaardig feit te noteren. De beide doelmannen zagen het graag gebeuren, de vele supporters minder. We zijn al halfweg de eerste helft wanneer de thuisploeg toch eens een poging ondernam om op doel te trappen, maar de bal ging meters naast.

Na 25 minuten dreigden de bezoekers een eerste keer, een scherpe voorzet waaide aan iedereen voorbij. Na een half uur spelen kreeg een verraste Biernaux de bal aan de hoek van de kleine rechthoek, maar zijn schot uit de draaiing ging ook al ver naast. Met de rust in zicht kreeg Criel de bal, zijn schot zette Vervoort zowaar aan het werk: de eerste en enige echte poging uit de eerste helft.

Rust 0 – 0,  Al hadden we het gevoel dat VC Herentals net iets meer op de Schriekse helft parkeerde dan omgekeerd. -Aan het spelbeeld veranderde aanvankelijk niet veel. Maar na een kwartier kwamen er kansjes voor de bezoekers. Eerst was er nog een schot van De Swert, naast, maar even later moest Verelst wel ingrijpen op een poging van Krajisnic.

De slordigheden bleven zich opstapelen, maar Herentals geraakte nu toch regelmatig tot bij doelman Verelst. Vooral op een kopbal van De Swert, na hoekschop, moest de Schriekse portier zich onderscheiden. Schoten van Bosmans en Biernaux gingen naast of over. Aan de overzijde trapte Criel een mogelijkheid naar de hoekschopvlag. Even later kon diezelfde Criel nog eens aanleggen, Vervoort raapte simpel op.

Met nog een kwartier voor de boeg toonde een bedrijvige Bosmans zich nog eens, zijn poging noopte Verelst tot een hoekschop. Op die hoekschop klom Bosmans boven iedereen uit. Verelst deed nog een poging om het leder uit zijn kooi te houden maar volgens de lijnrechter had de bal de doellijn overschreden. 0-1.

De thuisploeg probeerde wel maar geraakte nooit in de buurt van Vervoort. Het was duivel-doet-al De Swert die, enkele minuten voor affluiten, met een mooie pass Krajisnic bediende en Ad schoof beheerst onder Verelst de 0-2 binnen.

Een aantal hoekschoppen voor de blauwgelen veranderen niets meer aan de stand. Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd niet winnen, belangrijk is wel dat Herentals 3 punten meer op zijn konto mag schrijven, daarmee zijn derde stek handhaaft en nog eens, na lange tijd, een clean sheet mag noteren.

Dinsdagavond trekt roodwit naar Antonia. Het uitgestelde duel van 12 november, u weet ongetwijfeld wel waarom, zal er begrijpelijk één zijn met een heel speciaal tintje. De aanvang is om 20:00 uur. Nog dit belangrijk detail : de toeschouwers mogen, gezien de omstandigheden, gratis binnen, zo meldde ons het bestuur van Antonia.

verslag: Jan Deckers/VC Herentals/Nnieuws.be