Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Extra waarschuwingsborden aan fietsostrade in Doffen Olen

Olen Doffen
Heel wat gebruikers van de fietsostrade steken aan Doffen Olen foutief de spoorweg over om hun fietstraject verder te zetten, wat leidt tot heel gevaarlijke situaties.

Hoe zet je je route op de fietsostrade juist verder?

Fout : Je steekt meteen aan de linkerkant van de weg de spoorweg over.

Je volgt de regels van de wegcode niet. Je brengt hierdoor zowel jezelf als tegenliggers in gevaar. De kans is groot dat je een gesloten slagboom aan de rechterkant niet opmerkt. Hierdoor kom je mogelijk op de sporen terecht bij een gesloten overweg wat leidt tot levensgevaarlijke situaties bij een naderende trein.

Juist: Je steekt aan de rechterkant van de weg de spoorweg over en houdt rechts aan om de fietsostrade aan de overkant weer op te rijden.

Je volgt de regels van de wegcode en merkt, ook bij duisternis, tijdig een gesloten slagboom op.

Bijkomende signalisatie

Om de verkeersveiligheid aan de overweg in Doffen te verbeteren, heeft het lokaal bestuur aan de federale minister van mobiliteit gevraagd om zo snel mogelijk een extra slagboom te voorzien aan de linkerzijde van de overweg, dit aan beide kanten van de spoorweg.

In afwachting van deze oplossing, plaatste Technische Dienstverlening Olen tijdelijk enkele waarschuwingsborden aan de linkerkant van de overweg. Deze borden moeten fietsers aanmoedigen om de fietsostrade correct over te steken. Andere opties zoals paaltjes, zijn voor deze situatie niet optimaal. Ze zijn niet goed zichtbaar in het donker en ze brengen fietsers die de snelweg wel correct gebruiken in gevaar.

Met je fiets onderweg? Volg de verkeersregels en let op gesloten slagbomen.'

Doffen, Olen, België

Olen Doffen

Deel dit artikel