Ezel Nelson resideert met zijn familie (7 stuks) op hun zomerweide in Berlaar en hun winterweide in Nijlen.

In de zomer van 2020 trok hij de wijde wereld in samen met zijn mensenmaat Luc De Keersmaecker (afkomstig uit Berlaar) om een staptocht te maken op de eeuwenoude Via Francigena in Noord-Frankrijk. Het werd een spannende en boeiende reis met heel wat grappige momenten.

Deze week meldt Nelson met trots het verschijnen van zijn boek 'De Tour de France van Nelson' dat hij samen met Luc schreef. Elk hoofdstuk beschrijft een stapdag. Telkens vertelt eerst Luc wat er voorgevallen is, waarna Nelson zijn visie op de feiten geeft. Daarbij spaart hij het mensenras en zijn hebbelijkheden geenszins.

Op zondag 19 december om 14u is het dan zover aan Hemelweg Nijlen.  Nelson en zijn ezelkompanen zullen in hoogsteigen persoon aanwezig zijn op de presentatie van het versgebakken boek. Nelson zal eigenhoevig de exemplaren signeren.

De Tour de France van Nelson is een boeiend 'faction'-boek

Enerzijds vertelt Luc in de non-fictieve hoofdstukken hun belevenissen zoals ze gebeurd zijn. Zo krijgt de lezer praktische informatie over het stappen met een ezel en komt hij heel wat te weten over toeristische, historische en culinaire aspecten van de Franse streek Nord-Pas-de-Calais.

Anderzijds geeft ezel Nelson in de fictieve hoofdstukken zijn eigen visie op de feiten die het verhaal nog luchtiger, grappiger en spannender maken. De ezelliefhebber komt bovendien heel wat bijzonderheden en curiositeiten over de lieve langoren te weten.

De Tour de France van Nelson is een boek voor jongeren van 12 tot 92 jaar.

U kunt knap het boek bestellen bij gerda@ezelwelzijn.nl
Het boek kost €20,00 exclusief verzendkosten.