Zondag werd in Beringen de eerste wedstrijd van het waterski racing seizoen 2013 georganiseerd.  Na een lange pauze door een blessure, neemt Vicky Leysen terug deel aan het Belgisch kampioenschap waterski racing, en dit in de klasse Formule 1 Dames.  Tijdens haar eerste race maakt Vicky het de concurrentie duidelijk dat ze terug is, en dat je rekening moet houden met haar.  Alleen Katrin Ortlieb kon nog weerstand bieden aan het tempo van Vicky, maar door een ongelukkige valpartij  kon Katrin niet meer mee strijden voor de overwinning.

In 2000 uitte de toen 11-jarige Vicky Leysen de wens te willen racen. Bij gebrek aan een passende leeftijdscategorie werd besloten om de preminiemen in het leven te roepen. Onmiddellijk werd duidelijk dat deze jonge skiër een mooie carriére te wachten stond. De overwinningen stapelden zich op, zowel op nationaal als internationaal vlak.

In 2005 werd alle harde werk beloond met een bronzen medaille bij de junioren op het wereldkampioenschap in Groot-Brittannië. Erkenning vanuit de sportwereld bleef niet uit. Vicky werd genomineerd voor Sportvrouw van Antwerpen en verkozen en tot Sportvrouw van het jaar 2005 van Herenthout.

In 2007 werd de overstap gemaakt naar Dames F1. Ook hier bewees de jonge skiër haar talent en doorzettingsvermogen. De vele podiumplaatsen leidden in 2010 tot een bronzen medaille op het Europees kampioenschap in Spanje, ondanks het feit dat Vicky toen met een zware blessure te kampen had. Deze blessure zorgde ervoor dat Vicky deelname aan wedstrijden in 2011 en het grootste deel van 2012 niet mogelijk was.

De gepassioneerde en gemotiveerde skiër maakte haar comeback tijdens de Spaanse kampioenschappen Ladies F1 in Spanje, waar zij de gouden medaille wist te veroveren.

Verslag en foto's Guy Verstraeten / Nnieuws