Om de kritiek op sociale media over de coronacontroles regio Geel te weerleggen, maakte de politie Geel-Laakdal-Meerhout een overzichtje van de werkweek. "Ondanks corona gaat het gewone werk van de politie verder."

Dat de politie heel strikt de naleving van de coronamaatregelen controleert, is blijbaar niet naar ieders zin. Op een uitgebreid verslag op Facebook over de 22 processen-verbaal (11 voor het niet dragen van mondmaskers, 11 voor het niet naleven van de avondklok) die inspecteurs vorige week opstelden, kwamen heel uiteenlopende reacties binnen.

Sommigen vonden het overdreven -'hebben jullie niets beters te doen?'-, anderen vonden de 22 boetes kennelijk juist aan de lage kant: 'is dat alles wat jullie doen om die maatregelen te controleren?'. Daarin zag het korps een signaal om eens de voorbije politiewerkweek in coronatijden op te lijsten.

"We ontvingen afgelopen week 351 meldingen of gemiddeld 50 per dag. 192 oproepen leidden tot een interventie. We stelden naast de corona-inbreuken nog 225 gerechtelijke PV's op voor andere feiten, naast 981 PV's voor verkeersovertredingen zoals snelheid, alcohol in het verkeer, rijden zonder verzekering of inhalen in fietsstraten.

We registreerden 9 verkeersongevallen met gewonden en met stoffelijke schade. En we arresteerden 15 personen voor uiteenlopende redenen zoals openbare dronkenschap, illegaal verblijf of drugs."

Vooral de lijst aan feiten waarop de 225 andere PV's loopt flink door, met feiten zoals diefstallen, drugsverkoop of slagen en verwondingen. Maar ook hacking, illegaal wapenbezit of intra-familiaal geweld kwamen nog maar eens voor.

"Ondanks corona gaat het gewone werk van de politie verder", klinkt het vastberaden bij politie Geel-Laakdal-Meerhout.