De medische sector is big business. Niet zo verwonderlijk dus dat elk bedrijf uit Silicon Valley tegenwoordig uw gezondheidsinformatie te pakken wil krijgen. Na onder meer Apple en Google wil nu ook Facebook een heus gezondheids- en patiëntennetwerk uitbouwen. En dat zou u zorgen moeten baren.   Bronnen hebben aan persagentschap Reuters bevestigd dat de sociaalnetwerksite werkt aan de ontwikkeling van verschillende gezondheidsapps en de uitbouw van een sociaal medisch netwerk.

Facebookgebruikers zouden via dat online netwerk ervaringen met elkaar kunnen delen over kwaaltjes en ziektes. Onderzoekers van de techgigant zouden ook bezig zijn met de ontwikkeling van een resem apps om de gezondheid van zijn gebruikers te verbeteren en preventief in te spelen op toekomstige medische problemen.

Het bedrijf achter de sociaalnetwerksite zat de afgelopen weken samen met verschillende gezondheidsexperts en ondernemers die rond medische producten werken. Het heeft een onderzoeksproject opgezet binnen het bedrijf dat voorlopig vooral met het idee speelt om "iets met gezondheid" te doen. Concrete initiatieven zouden nog niet genomen zijn.

Het past allemaal in de strategie van Facebook om een zo compleet mogelijkDe eerste aha-erlebnis van Mark Zuckerberg om iets met gezondheid te doen kwam er toen de sociaalnetwerksite twee jaar geleden zijn gebruikers warm maakte om orgaandonor te worden. Mensen konden opgeven via Facebook dat ze donor wilden worden en het aantal registraties ging in de Verenigde Staten maal 21. (fb)