U bent hier

Facelift en upgrade sporthal Den Uyt volledig afgerond in 2020

Mol
14.11.2019 - 12.34u
Door: Mark Jaspers

Begin december krijgt sporthal Den Uyt een stevige facelift. De oude vervuilde booggevel wordt volledig vervangen, zodat de sporthal opnieuw een frisse uitstraling krijgt. Daarnaast denken we ook aan het comfort van de sporters met een aantal vernieuwingen in de zaal zelf. De sporthal blijft tijdens de werken voor iedereen bruikbaar. In de loop van 2020 zijn alle werken afgerond.

Sporthal Den Uyt dateert al uit de jaren '70 van de vorige eeuw. De afgelopen jaren investeerde het gemeentebestuur al fors in een aantal vernieuwingen, waaronder de kleedkamers en alle sanitair. Met deze bijkomende investeringen geven we de sporthal een doorgedreven facelift en upgrade voor de komende decennia.

Facelift van de buitenkant

- Door vuilaanslag ziet de lichtdoorlatende ronde voorgevel er niet netjes uit en stroomt er minder daglicht in de sporthal. Deze werken starten begin december.

- Het plat dak van de cafetaria was aan vervanging toe. Deze werken zijn momenteel al bezig.

- We trakteren de cafetaria in 2020 op een nieuw buitenterras!

Upgrade van de binnenkant

- De sportvloer kreeg onlangs een nieuwe badminton-belijning.

- We vervangen de verlichting in de zaal door zuinige LED verlichting. Hierdoor besparen we niet alleen elektriciteit, maar verbeteren we ook de lichtsterkte in de hal.

- De zaalwacht krijgt volgend jaar een nieuw lokaal voor de ontvangst van sporters.

Herwaardering volledige sportsite

De investeringen in sporthal Den Uyt dragen bij tot de volledige herwaardering van sportsite Den Uyt. Afgelopen jaar werd het nieuwe zwembadencomplex Vita Den Uyt geopend, inclusief het openluchtgedeelte en de fitness. Ook de parking tussen het zwembad en de sporthal werd volledig vernieuwd en verfraaid. Een aangename wandelcorridor over de parking verbindt de sporthal en het zwembad.

Meer info: sportdienst, 014 33 05 08, sportdienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto