De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft woensdag Multi Media Services uit Moerbroek  Herenthout failliet verklaard. De directie legde zelf de boeken neer nadat een zoektocht naar een overnemer geen resultaat had opgeleverd.   Het bedrijf verdeelde multimediaproducten zoals dvd’s en games bij ondermeer Carrefour, Delhaize en Makro. Multi Media Services bevond zich al een tijdje in slechte financiële papieren. Door het faillissement van Free Record Shop was immers een belangrijke klant weggevallen..

In december 2013 kreeg de firma nog bescherming tegen schuldeisers via een WCO (Wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen).

Op het moment dat het WCO in december werd toegekend door de Turnhoutse rechtbank van koophandel, werkten er 122 werknemers in het bedrijf. Nu gaat het nog om 55 arbeiders en 65 bedienden. Zij dreigen hun job te verliezen, tenzij de curatoren een overnemer vinden.

Doorstart

Vakbond ACV hoopt op een gedeeltelijke doorstart met een gedeelte van het personeel. ‘We hopen dat de kandidaat waarmee gesprekken voor de faling bezig waren ook nu geinteresseerd is voor een doorstart’, zegt ACV-secretaris Mario Lenaerts.. Hij rekent daarbij dan op een gedeeltelijk behoud van de tewerkstelling.