Het lokaal bestuur Olen serveerde op paasmaandag in dienstencentrum Komie Geire een uitgebreid ontbijtbuffet voor 147 nieuwe Olenaars. Het voorbije jaar verhuisden liefst 680 mensen naar Olen, waardoor het bevolkingsaantal op 1 januari gestegen was tot 12.697 inwoners. Dat zijn 15 Olenaren meer dan een jaar voordien.

'Het ontbijtbuffet voor de nieuwe inwoners van het afgelopen jaar is een succesvolle traditie', zegt Seppe Bouquillon, burgemeester (CD&V). 'De nadruk ligt hierbij op fairtradeproducten. Hiermee wil Olen aantonen dat de titel van fairtradegemeente geen loze belofte is. Tegelijk wil het lokaal bestuur het belang van eerlijke handel met het zuiden en lokale producenten onderstrepen en de inwoners even tot denken aanzetten.'

Niki en Arne : 'Leuk initiatief van gemeentebestuur'

'We vinden het een heel leuk initiatief van de gemeente', zeggen Niki Ver Donck en Arne Goovaerts, verhuisd van Geel naar Olen. 'Het laat u toe om met andere, nieuwe inwoners in contact te komen.  We vonden het ook heel sympathiek dat we persoonlijk door de burgemeester ontvangen werden. Dat de fairtrade produkten op zo een buffet ook gepromoot worden, vinden we heel, heel positief', besluiten Niki en Arne.

Johan Temmerman/ Nnieuws.