Nog enkele weekjes en dan is het zover : het fairtrade popup café in @moktamee (Bovenrij 30 Herentals) op zaterdag 10 en zondag 11 sept, telkens van 14u tot 18u.

Met dit evenement brengt Oxfam Wereldwinkel Herentals en stad Herentals fairtrade onder de aandacht. Aan de hand van de producten van eerlijke handel, steunen de klanten de producenten in het Zuiden, en geïnteresseerden kunnen via de vrijwilligers meer te weten komen over eerlijke handel en de producten.

Bezoekers kunnen genieten van lekkere zomerdranken, van cocktail en mocktail tot thee en snuisteren in een selectie fairtrade artisanaat. Kinderen zijn zeer welkom, want er is een leuk zoekspel.

Om 16u. is er telkens een kleine chocoladeproeverij, met het opmerkelijke verhaal van de Oxfam Bite To Fight chocolades.

Het wordt extra gezellig op zaterdag 10/9, want dan zijn er proevertjes van Voedselteam Herentals (@voedselteam_herentals) en live muziek van de Wuytsbergenband (instagram @wuytsbergenband).

Voedselteams staat voor gezonde, lekkere, bio en lokale voeding, en de korte keten, het aanhalen van de band tussen de voedselproducent en de klant. Veel van die principes komen terug bij fairtrade voedingsproducten. De meeste fairtrade voedingsproducten zijn bio, want de zorg voor de producent gaat vanzelfsprekend samen met de zorg voor milieu.

Of de Wuytsbergenband zich ook bio mag noemen, weten we niet zeker, maar ze zijn wel lokaal, uit Herentals zelf. Deze enthoesiaste muzikanten brengen hun eigen versies van gekende liedjes, met 2 trombones, een Franse hoorn en percussie.

Info Uit in Herentals