Familiebedrijf Hout Luyten uit Morkhoven werd in januari door het bestuur van Voka Kempen West verkozen tot winnaar van de LON-award Voka Kempen West 2016.  Hout Luyten dingt hierdoor mee naar de Voka Prijs Ondernemen 2016, die op 10 juni in Oud-Turnhout uitgereikt wordt.

Hout Luyten is een familiebedrijf dat al bijna honderd jaar actief is in de Kempen.  Sympathieke zaakvoerder Fons Luyten : 'Samen met m'n dochters Charlotte en Florence staat intussen al de 3e en 4e generatie aan het roer van het bedrijf.  Ook deze nieuwe generaties blijven persoonlijk en klantvriendelijk contact hoog in het vaandel dragen.

Hout Luyten is ook een bedrijf dat met een open en innoverende visie aan de toekomst werkt. Dit door gestaag te investeren in kwalitatieve en duurzame producten en recent nog in een nieuwe bijkomende toonzaal.'

LOLO DECO vzw

'Ook neemt het bedrijf zijn maatschappelijke rol ernstig door de voorbije jaren bij te dragen aan tal van maatschappelijke projecten. M'n echtgenote Vicky zet zich ook volop in voor LOLO DECO.  Deze vzw importeert een unieke collectie handgemaakte producten uit Madagaskar. Deze producten worden voor een correcte prijs en onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt. Ook vzw H.E.L.P. is hieraan verbonden.

Onze oudste dochter Charlotte draait al 5 jaar mee in de zaak, en onze jongere dochter Florence zette de afgelopen maanden haar eerste stappen in het bedijf',  besluit Fons Luyten.

Vijf winnaars LON-awards
De LON-awards van Voka – KvK Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen. Het zijn de LON-besturen zelf die een short-list opstellen van bedrijven uit hun regio die aan deze voorwaarden voldoen en die uit deze lijst de winnaar van de LON-award kiezen.

Eén winnaar Prijs Ondernemen 2016 en één publieksprijs
Uit de vijf LON-winnaars selecteert de professionele Voka-jury de winnaar van de Prijs Ondernemen 2016. De winnaar mag deze award in ontvangst nemen op 10 juni tijdens het Gala Prijs Ondernemen in Oud-Turnhout. Daarnaast krijgt het bedrijf met de meeste unieke publieksstemmen de publieksprijs.

De vijf LON-winnaars :
- Voka Kempen Oost : Segers Interieur uit Retie
- Voka Kempen Zuid : Novatech uit Olen
- Voka Kempen Midden : Lavetan uit Turnhout
- Voka Kempen Noord : Gebroeders Geens uit Hoogstraten
- Voka Kempen West : Hout Luyten uit Morkhoven.

Je kan voor je favoriete onderneming hier stemmen.

Guy Verellen / NNieuws.