'Ken uw voorouders. Maak kennis met de boeiende hobby familiekunde of genealogie', zegt Philippe Van den Eynd, lokaal voorzitter Koninklijke Vereniging Familiekunde Vlaanderen – regio Mechelen vzw.

'Na 2 jaar onderbreking houdt Familiekunde Vlaanderen dit jaar zijn 55e nationaal congres in Lier op zaterdag 19 maart.

Het thema van het congres is "De Groten van Lier". Om 10 uur wordt het congres geopend in zaal Vredeberg, Vredebergstraat. Deelneming mits voorinschrijving vóór 28 februari. Programma www.familiekunde-vlaanderen.be

Terzelfdertijd loopt er een beurs in de cafetaria van zaal Vredeberg en in het Hof van Aragon, op een tiental meters van zaal Vredeberg.

Deze beurs is het referentiepunt voor al wie wat meer wil weten over zijn familiegeschiedenis en stambomen. Professionele genealogen en vrijwilligers helpen u op weg en geven u tips om er zelf aan te beginnen. De beurs is voor iedereen gratis toegankelijk van 10 tot 17 uur.

Op de beurs is ook een massa aan handleidingen en referentiewerken te koop. Demo's van genealogische software kunnen bekeken worden zodat u meerdere programma's kunt vergelijken.

Hier zult u ook horen dat familiekunde meer is dan enkel namen en data: waar en hoe leefden mijn voorouders is minstens even belangrijk.'

Foto : Koepoort Herentals - verz. Luc Verboven/NNieuws.