Gisteren verkoos Fanfarathon uit Kasterlee als winnaar van de VLAMO Award 2019.

Deze prijs is een erkenning voor de unieke samenwerking tussen meer dan 80 lokale verenigingen, scholen, handelaars en inwoners uit de drie buurdorpen (Kasterlee, Lichtaart en Tielen).

De Vlaamse Amateurmuziekorganisatie, kortweg Vlamo, is de koepelorganisatie van de bijna 1200 harmonies en fanfares in Vlaanderen.

Vlamo organiseert, structureert en begeleidt zijn leden. Jaarlijks gaan ze op zoek naar initiatieven die creatief en artistiek zijn en door hun buitengewone vorm een blijvende impact op de omgeving hebben.

Dit doen ze met de Vlamo Award, die in fanfaremiddens dezelfde uitstraling heeft als de Oscars uit de filmwereld.

Ons project werd in januari 2019 genomineerd naast de initiatieven uit Bilzen, Gent en Haacht. Elk van de vier laureaten kleurde op een eigen wijze buiten de lijntjes van hun reguliere werking. Elk van deze projecten realiseerde een echte impact in de gemeenschap.

De eigenlijke Vlamo Award verkiezing en prijsuitreiking stond gepland op 15 maart maar werd door Corona afgelast. Gisteren ging Vlamo over tot de prijsuitreiking tijdens een virtueel evenement.'  Foto's Geert VanMB / Nnieuws.