U bent hier

Fanfare Bouwel lanceert bier Donneke voor 100-jarig bestaan

Grobbendonk
01.01.2019 - 21.01u
Door: Mark Jaspers

De Koninklijke Fanfare Sint-Donatus Bouwel wordt in 2019 een eeuw oud. Wat 100 jaar geleden begon met 5 muzikanten is nu uitgegroeid tot een fantastische muziekmaatschappij vol vriendschap en muziek.

Om het gouden jubileum te vieren hebben 2 muzikant-meesterbrouwers een bier gebrouwen. "Donneke", een verwijzing naar de patroonheilige van de fanfare Sint-Donatus.

De tripel van 7% zal gedurende het hele jaar geserveerd worden op de evenementen van de fanfare. De lancering van Donneke zal plaatsvinden op 6 januari voor de muzikanten en op het winterconcert 2 en 3 februari 2019 voor het grote publiek.

De Koninklijke Fanfare Sint-Donatus Bouwel is opgericht in 1919, exact 100 jaar geleden, door 5 muzikanten. Om het gouden jubileum te vieren heeft de fanfare van Bouwel 2019 omgedoopt tot een waar feestjaar.

Het feest wordt afgetrapt met het jaarlijks winterconcert op 2 en 3 februari 2019 waarvoor de fanfare een muziekstuk heeft laten componeren door Stijn Roels, "Ex Tribus Fontis". Daarnaast organiseert de fanfare een jeugdverbroedering en tuinfeest in mei, hun jaarlijkse Donatusfeesten tijdens het tweede weekend van juli, een concertreis naar Oostenrijk en als afsluiter een grote eindejaarsreceptie.

Om alle festiviteiten van het 100-jarig bestaan nog wat extra cachet te geven hebben 2 muzikant-meesterbrouwers een bier gebrouwen. Donneke, een verwijzing naar de patroonheilige van de fanfare Sint-Donatus, is een tripel van 7% met een fris citrusaroma, een kruidig karakter en een bittere afdronk. Donneke wordt het hele jaar geserveerd op alle feestactiviteiten van de fanfare.

Verder kan je het altijd komen proeven op vrijdag in het repetitielokaal van de fanfare, de Spinhoeve.

De lancering van Donneke zal plaatsvinden op zondag 6 januari 2019. De muzikanten en sympathisanten van de fanfare zullen dan in première Donneke kunnen proeven. Voor het grote publiek wordt Donneke gelanceerd op het winterconcert op 2 en 3 februari 2019.

Het verhaal achter de naam Donneke is de legende van de heilige Donatus. Donatus was een Romeins legionair en aanvoerder van het Legio Fulminatrix, het bliksemlegioen. Tijdens een omsingeling door de Germanen, uitgeput door dorst, bad Donatus om regen.

Een onweer barstte los en bracht verfrissing. De bliksem verwoestte het kamp van de Germanen. Sint-Donatus is de patroonheilige van de Koninklijke Fanfare Sint-Donatus Bouwel en beschermer tegen onweer en bliksem.

Muzikant-meesterbrouwers Hans Van Lommel en Sam Topff omschrijven Donneke zelf als "een bittere tripel met een fris citrusaroma en een krachtige afdronk. Donneke is de perfecte dorstlesser en voor een echt bittere bliksem walst u het laatste slokje bier in het flesje en giet dit bij in het glas."

imageMeer nieuws

Proef gratis van de lente tijdens het openingsweekend op domein Zilvermeer

Mol 21.03.2019 - 14.13u reading time3min

Op zaterdag 6 en zondag 7 april gaat het nieuwe toeristische seizoen van start.
Geniet gratis van een dagje Zilvermeer en beleef een onvergetelijke dag.

Bekijk het Zilvermeer eens vanuit een andere hoek! Vraag aan de kassa een flyer met daarop een uitgestippelde route en ga op verkenningstocht. Honger of dorst? Om je extra te verwennen, zetten onze horecazaken hun beste beentje voor. Geniet van leuke extraatjes zodat je tijdens je tocht lekker kunt smullen.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 21.03.2019 - 11.38u

Verkeer op E313 richting Antwerpen over één rijstrook in Westerlo

Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Westerlo 21.03.2019 - 11.33u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel 21.03.2019 - 11.31u

Vlaams Parlement keurt taxidecreet goed

Vlaams Parlement keurt taxidecreet goed
Kempen regio | Vlaanderen 20.03.2019 - 20.19u

Dierenwelzijn : Vlaanderen gaat alle vuurwerk verbieden

Dierenwelzijn : Vlaanderen gaat alle vuurwerk verbieden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.03.2019 - 18.51u

"Europa heeft nood aan 28.000 specialisten internetveiligheid"

"Europa heeft nood aan 28.000 specialisten internetveiligheid"
Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 20.03.2019 - 18.30u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto