Fanfareorkest Brass-aux-Saxes vierde in 2014 zijn 25e verjaardag. Het blazersensemble o.l.v. dirigent Jan Van Hove veroverde vanuit thuisbasis Westerlo een prominente plaats in de Vlaamse en internationale blaasmuziekwereld. In 2009 bracht Brass-aux-Saxes de titel van wereldkampioen mee naar ons land tijdens de World Music Contest, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor fanfareorkesten. Met enkele opvallende activiteiten zet het orkest meer dan een kwart eeuw passie voor muziek in de verf.

Brass-aux-Saxes is volop aan de repetities bezig.  Zaterdagavond bereidden ze hun concert met De Soprano's van zondag 10 mei al volop voor in zaal Nieuwland in Herentals. (foto's)


Zondag 10 mei zijn De Soprano's de centrale gasten tijdens een bijzonder concert in De Zoerla Westerlo
Senne La Mela, Bert Van Thienen en Jeroen Corneillie zijn 'De Soprano's'. Als geen ander bespelen zij de soprano-cornet, de diva onder de koperblazers. Deze 3 topinstrumentalisten ontmoeten elkaar tijdens een solistenconcert met begeleiding van Brass-aux-Saxes.

Op het menu staan bekende aria's, concerto's en een wereldpremière. De Soprano's soleren feilloos langs de hoogste noten en de meest lyrische melodieën. Con passione. Een must.


Zondag 10 mei om 19u - GC De Zoerla, Gevaertlaan 1, Westerlo
Tickets €15 : info@brass-aux-saxes.be www.brass-aux-saxes.be of na 17u
0494-656982.

De laatste jaren werkte het orkest regelmatig samen met internationaal vermaarde solisten, brak het door op de nationale en internationale concertpodia en worden compositieopdrachten uitgereikt aan Vlaamse componisten. Streefdoel is de uitstraling van blaasmuziek te vergroten en een originele bijdrage te leveren aan het repertoire voor fanfareorkest.


Levend cultureel erfgoed
De benaming "Brass-aux-Saxes" verwijst niet toevallig naar de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax (1814 - 1894). Dat Sax' muzikale genie aan de wieg stond van de saxofoon is bekend, minder geweten is dat hij nog andere instrumenten ontwikkelde of perfectioneerde. Deze instrumenten, de zogenaamde 'saxhoorns' euphonium, bariton, alto, tuba en cornet, behoren tot de standaardbezetting van het fanfareorkest. De combinatie van saxhoorns met andere koperblazers, saxofoons en slagwerk is uniek voor het fanfareorkest en komt als bezetting alleen voor in België en Nederland.

www.brass-aux-saxes.be

Met medewerking van o.a. NNieuws, Keukens Van Lommel, Arduma Geel en provinciebestuur Antwerpen.