Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fase 2 renovatiewerken atletiekpiste Mol gestart: ook loopomloop onderbroken

Op maandag 6 november startte de gespecialiseerde firma Sportinfrabouw met de tweede fase van de renovatie van de atletiekpiste op site Den Uyt Mol. Deze fase focust zich op het volledige loopgedeelte van de atletiekpiste, inclusief de aanloopstrook voor het hoogspringen.

'Tijdens de werken is de volledig atletiekpiste niet bruikbaar. De gebruikers van het outdoor loopparcours ondervinden ook hinder. Een gedeelte van het loopparcours wordt ingenomen als werfzone: dat gedeelte bevindt zich links van de sporthal en aan de achterkant. We voorzien de nodige signalisatie. Het loopparcours is daardoor nog ongeveer 1 kilometer lang. De werken duren tot eind mei 2024.

De atletiekpiste dateert al van begin jaren ’90. Na meer dan 30 jaar intensief gebruik is de piste aan een volledige en grondige renovatie toe. In de eerste fase werd de verspringstand vernieuwd en uitgebreid. De polsstokspringers maken ook al gebruik van een volledig nieuwe aanloopbaan.

In fase 2 focussen we op het volledige loopgedeelte en vernieuwen we de aanloopstrook voor het hoogspringen. De werken omvatten onder andere het aanbrengen van een nieuwe waterdoorlatende asfaltlaag, basis- en toplaag. De goten, deksels, belijning, Steeplebak en de bekabeling voor de tijdsregistratie worden vernieuwd.

Impact

Deze werken hebben een impact op:

> de gebruikers van de atletiekpiste: de piste is tot het einde van de werken niet bruikbaar.

> de gebruikers van het outdoor loopparcours: een gedeelte wordt ingenomen als werfzone. We voorzien de nodige signalisatie.

> de gebruikers van het calisthenicspark: bereikbaar via de ingang aan de rechterkant van de sporthal ofwel via een omweg rond de atletiekpiste.

Klaar voor de toekomst

'Met deze renovatie stomen we de atletiekpiste klaar voor de toekomst. We zorgen ervoor dat de vele sporters ook de komende jaren voor trainingen en wedstrijden terecht kunnen op site Den Uyt.'

Deel dit artikel