Onder de slagzin 'Mol Werkt ... even opnieuw' vinden er de komende maanden op verschillende locaties herstellingswerken plaats in het Centrum.

Fase 1 en fase 2 in de Statiestraat zijn momenteel bezig. De start voor fase 3 voorzien we meteen na de paasvakantie op dinsdag 19 april. Wanneer alles verloopt zoals gepland, ronden we dit project eind september af.

Om de hinder tot een minimum te beperken, zijn de werken opgedeeld in twaalf verschillende fases. Elke fase omvat een afgebakende werfzone met specifieke verkeersmaatregelen.

Voor elke fase leveren we alle mogelijke inspanningen om handelszaken en woningen maximaal bereikbaar te houden. Op enkele uitzonderingen en enkele specifieke momenten na zullen fietsers en voetgangers de werfzones steeds kunnen passeren.

Overzicht fases

Een overzicht van de verschillende fases én de verwachte timing tot aan het bouwverlof vind je op www.gemeentemol.be/molwerktevenopnieuw. Voor elke fase is een informatiefiche uitgewerkt. De timing geldt onder voorbehoud van gunstig weer en onvoorziene werfomstandigheden.

Communicatie en overleg

Enkele weken voor de start van elke fase nodigen we de direct aanpalende handelszaken uit voor een overleg in 't Getouw. Op dat moment maken we de nodige afspraken om je handelszaak bereikbaar te houden tijdens de werken. Alle overige omwonenden en handelszaken in de buurt ontvangen een brief met verdere toelichting en de informatiefiche.

Mol Werkt... even opnieuw

Tien jaar na het afronden van 'Mol Werkt' ontstoffen we de slagzin waarmee de herinrichting van het Centrum gepaard ging. Op verschillende plaatsen waar auto's en vrachtwagens draaibewegingen maken over de klinkers in natuursteen, zijn de voegen gebarsten en liggen de stenen los. Het opnieuw vastzetten van de klinkers helpt onvoldoende, waardoor we noodgedwongen kiezen voor een structurele oplossing. Dit omvat het lokaal vervangen van de volledige fundering, waarna de natuurstenen klinkers opnieuw worden geplaatst en vastgezet.

Meer info:

dienst openbare werken, 014 33 08 22

openbarewerken.admin@gemeentemol.be