Door de vlotte voortgang van de onderhoudswerken op de E34 tussen Oelegem en Zoersel kan de fasewissel enkele dagen vroeger gebeuren dan eerst gecommuniceerd: de nieuwe tijdelijke verkeerssituatie wordt al van kracht op vrijdagochtend 1 augustus (in plaats van maandag 4 augustus). In de richting van Nederland gaan de op- en afrit van Zoersel en de oprit van Oelegem voor enkele weken dicht. De fasewissel wordt voorbereid woensdag- en donderdagnacht. Tijdens die nachten beschikt het verkeer in beide richtingen maar over 1 rijstrook, wat hinder zal veroorzaken.

Vanaf vrijdagochtend 1 augustus werken richting Turnhout

Het structureel onderhoud van het wegdek van de E34 tussen Oelegem en Zoersel verloopt vlot. Daardoor zal de aannemersfirma al in de loop van volgende week de werken in de richting van Antwerpen kunnen afronden. Zijn werf schuift dan op naar de andere rijrichting, richting Turnhout. Vanaf vrijdagochtend 1 augustus worden ook daar de versleten betonnen wegplaten opgebroken en vervangen door asfalt. Uiterlijk half september moet alles klaar zijn (maar de kans is reëel dat de werken vroeger afgerond zullen kunnen worden).

Werf verschuift in 2 nachten

Vanaf vrijdagochtend 1 augustus geldt fase 2 van de werken. De fasewissel wordt voorbereid tijdens de nachtenvan 30 op 31 juli en van 31 juli op 1 augustus. Tijdens die nachten (vanaf ’s avonds al) rijdt het verkeer op de E34 ter hoogte van de werf in elke richting over 1 rijstrook, wat hinder zal veroorzaken.

Verkeershinder tijdens fase 2

  • Ook tijdens de tweede fase blijft de E34 open (met uitzondering van      één weekend). Het verkeer rijdtin      beide richtingen weer over twee versmalde rijstroken op één zijde van de      snelweg. Het verkeer richting Nederland wordt via een middensteek      naar de andere kant van de snelweg geleid. Er geldt een snelheidsbeperking      van 70 km/uur.
  • De op- en afrit van Zoersel      (complex 20) én de oprit van      Oelegem (complex 19) zijn      afgesloten in de richting van Nederland.

Ø Verkeer naar Zoersel rijdt via de afrit van Lille (complex 21) en de N153 naar Oostmalle om daar de N14 richting Zoersel te nemen.

Ø Verkeer naar Zandhoven neemt de afrit van Oelegem (complex 19). Op de N14, waar vanaf 11 augustus ook werken zijn, is tijdens de zomer nog altijd verkeer in beide richtingen mogelijk (www.wegenenverkeer.be/zandhovenN14).

  • In de tweede helft van augustus zal de snelweg in de richting van      Antwerpen gedurende één weekend volledig afgesloten worden ter hoogte van      de werf. Dan gelden er omleidingen. Zodra de exacte data en de planning      van dat weekend vaststaan, leest u daar alles over op www.wegenenverkeer.be/zomerwerfE34.