De vermaarde Sint-Jorisgilde Meerhout-Gestel laat weer letterlijk van zich horen. Op zaterdag 25 februari organiseert de gilde in Geel ‘Fate of the gods’, een hoogstaande muzikale avond.

‘Fate of the gods’ sluit aan op de jaarlijkse traditie om eigen talent in de schijnwerpers te zetten. Als kers op de taart wordt er dit jaar extern zangtalent bijgehaald. Steevast komen er zo’n 500 mensen kijken. Dit jaar verwelkomt de Sint-Jorisgilde zangsoliste Kristel Lamerichs. Zij deed pakken ervaring op in de musicalwereld, van ‘Assepoester’ tot de Franstalige versie van ‘Jesus Christ Superstar’. Dirigent Dieter Boffé verzorgt de leiding van het klassieke concert. Hij was eerder laureaat in het nationaal kampioenschap van de Vlaamse amateurmuziekorganisatie Vlamo.
 
‘Fate of the gods’ bestaat uit twee delen. Eén stuk is eerder muzikaal geörienteerd, het tweede stuk bestaat uit een mix van muziek en zang. Er wordt niet met een centraal thema gewerkt: diverse genres en bewerkingen komen aan bod. Variatie gegarandeerd! De concertavond vindt plaats op zaterdag 25 februari 2012 in het cultureel centrum De Werft in Geel. Het begint er om 20u15. Kaarten in voorverkoop kosten 8 euro, te bestellen via 014/56 66 66, res.dewerft@geel.be of in De Werft zelf, Werft 32 te Geel. De avond zelf betaalt men 10 euro per kaart.
 
De harmonie van de Sint-Jorisgilde is een referentie in de regio. Het opgebouwde palmares is niet mis: tal van onderscheidingen op provinciaal en nationaal niveau. Sinds 2010 speelt de harmonie in de klasse ‘uitmuntendheid’. Onlangs nog maakte de harmonie een succesvolle concertreis naar Parijs.
 
De geschiedenis van de gilde gaat terug tot de 15e eeuw (!), toen nog als schuttersgilde. In die tijd blonk de gilde uit in wapenoefeningen en werd ze zelfs als lokaal leger ingezet. Vandaag bestaat de Sint-Jorisgilde Meerhout-Gestel uit de authentieke gilde op zich én de zogenaamde Orbis Musicana, die ontstond in 1994 en het jonge muziektalent groepeert.