U bent hier

FAVV werkt samen met Parket : onderzoek bij bedrijf SMITS Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
15.05.2018 - 09.36u
Door: Mark Jaspers

Het Parket van Antwerpen heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van een verdenking van fraude bij de facturatie en traceerbaarheid bij het bedrijf SMITS, actief als uitsnijderij en verkopen van vlees van gevogelte in Heist-op-den-Berg.

Aan de basis van dit gerechtelijk onderzoek lag informatie over problemen bij de facturatie van het uitgaande vlees van dit bedrijf.

De Procureur van Antwerpen heeft aan een onderzoeksmagistraat gevraagd de feiten te onderzoeken en heeft de medewerking van het FAVV gevraagd. In het weekend van 12 en 13 mei werden op verschillende plaatsen huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werden zaken zijn vastgesteld die kunnen wijzen op mogelijke fraude.

Het onderzoek is nog steeds lopende.

Op dit moment is uit de vaststellingen van deze huiszoekingen gebleken dat er tekortkomingen zijn op vlak van de traceerbaarheid van de uitgaande producten. Er zijn geen vaststellingen gemaakt die wijzen op slechte hygiënepraktijken van dit bedrijf; de producten die door dit bedrijf werden vervaardigd, stellen geen onmiddellijk risico voor de volksgezondheid.

Het Voedselagentschap heeft een tijdelijke sluiting van het bedrijf opgelegd om de situatie te bevriezen en het onderzoek grondig te kunnen uitvoeren. Er is bewarend beslag gelegd op de aanwezige producten.

Indien het Voedselagentschap in de loop van het onderzoek producten identificeert die een mogelijk risico inhouden voor de gezondheid van de consument, zal het dit onmiddellijk communiceren en de nodige maatregelen nemen.

Het Agentschap houdt eraan te herinneren dat fraudebestrijding een absolute prioriteit is en dat dergelijke acties steeds worden uitgevoerd om de gezondheid van de consumenten te vrijwaren. De samenwerking met Justitie is essentieel en het Agentschap staat steeds ter beschikking van de Parketten bij gerechtelijke onderzoeken in de voedingssector. Het onderzoek is nog lopende en het Parket van Antwerpen zorgt voor de communicatie rond dit gerechtelijk onderzoek. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto