VC Herentals heeft zaterdagavond een gouden zaak gedaan. Het klopte naaste concurrent FC De Kempen met 0-1.  Het werd een superspannende match met kansen aan beide kanten.  In de 9' knalde Maarten Vervoort de 0-1 binnen.   VC Herentals komt voorlopig op de 2e plaats.

De derby tussen De Kempen en VC Herentals  beloofde op voorhand alvast veel spektakel te bieden.  De thuisploeg was bijna compleet en kwam bijna tot een stunt een week eerder op het veld van Beerschot.  Bij de bezoekers moest trainer Beyens een beetje schuiven wegens de afwezigheid van N.Mariën en Van Bouwel, Dillen kwam daardoor aan de aftrap. 

In de aanvangsfase werd het al snel duidelijk dat De Kempen zich niet naar de slachtbank zou laten lijden.  Het tempo lag erg hoog en Herentals had het moeilijk om vooraan te geraken.  De Kempen eiste het balbezit op maar kansen bleven evenwel uit.  Bij de eerste tegenprik van Herentals hing de bal echter wel in de touwen.  Van De Kerckhof legde af voor Van Leerdam die de bal richting Mardulier poeierde, de lokale doelman bokste het leder uit de zestienmeter waar Maarten Vervoort echter goed gevolgd was en de bal mooi overhoeks binnentrapte. 

De Kempen reageerde via een vrije trap van Ocak die maar nipt naast ging.  Ook Vervoort waagde voor de thuisploeg zijn kans maar opnieuw was het schot net niet goed genoeg gericht.  Aan de overzijde kwam Vlaeymans millimeters te kort om een voorzet met het hoofd af te ronden.  In de slotminuten van de eerste helft schilderde Van De Kerckhof een vrije trap nog net naast doel.  Rust met 0-1 in het voordeel van rood-wit.

14e wedstrijd op rij zonder nederlaag voor VC Herentals

De aanvangsfase van de tweede helft liep parallel met die van de eerste.  De thuisploeg probeerde de druk op te voeren maar Herentals gaf geen krimp.  Die kansen kwamen uiteindelijk toch voor De Kempen.  Eerst stak T.Vervoort het leder centimeters naast doel en even later dwong Meeuwssen Olieslagers tot een puike redding.  Herentals werd gedwongen tot countervoetbal en bijna kon Baeten daardoor de 0-2 scoren maar Mardulier verhinderde erger leed voor de thuisploeg. 

Even na het uur kregen de toeschouwers een knappe één-twee van De Kempen te bewonderen, Sababti besloot van kortbij op Olieslagers.  Ook Meeuwsen kon een wekende kans na een gemeten voorzet van Van De Poel niet afronden.  Aan de overzijde kwam Vlaeymans bijna tot scoren maar zijn lobbal verdween naast de open doelmond.  De Kempen perste er nog een slotoffensief uit maar T.Vervoort kopte een open kans naast. 

VC Herentals won de derby gevleid met 0-1.  De Kempen deed de bezoekers uit Herentals zwoegen en zweten maar het rood-witte bastion bleef uiteindelijk overeind en boekte zo opnieuw een overwinning.  Het was ook al de 14e wedstrijd op rij zonder nederlaag.   Een zege dat weer wat extra vertrouwen opleverde voor de grote clash met Beerschot Wilrijk aanstaande zondag.  Supporters, allen op post om VCH  te steunen naar een nieuwe stunt.

VCH speelde met: Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Dillen Robbe; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Van De Kerckhof Jeroen.   Bank: Dams Pieter; Van Grieken Marc; Mariën Robin; Van De Weyer Dries.

Vervangingen: 84e  Van Grieken Marc voor Baeten Steffe.

Kaarten:  geen kaarten voor VC Herentals

Doelpunten:  10e  Vervoort Maarten  0 - 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.

Beerschot-Wilrijk - Heikant  werd 2-1.

Foto's Dirk Van den Eynden/ Nnieuws