Match 1 na het overlijden van VC-speler Simon Verdonck was een uitwedstrijd en derby tegen FC De Kempen.

VC verloor na een verdienstelijke wedstrijd met het kleinste verschil. Concurrent Lille geraakt op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Extra verslag Jan Deckers

'De Kempen zwart beest voor VC Herentals!

VC Herentals verloor voor het eerst punten op verplaatsing dit seizoen. Tegenstander was De Kempen, waar vorig seizoen ook al geen punten werden tegen behaald. Door de gebeurtenissen van de laatste weken waren de omstandigheden wat ze waren. Beide ploegen verdienden de overwinning niet, maar ook de nederlaag niet.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een serene stilte ter nagedachtenis aan Simon Verdonck. Het was duidelijk maar tegelijk ook menselijk dat sommige Herentalsenaren over het verlies van Simon nog niet heen waren.

De wil om er iets van te maken was er wel, het gemis van een vriend was bij sommigen latent aanwezig. De wedstrijd begon nochtans niet onaardig met al meteen een schot van de thuisploeg maar ver naast de kooi van Vervoort.

Onmiddellijk aan de overzijde zat er meer gevaar in een schot van Krajisnic, maar zijn poging ging nipt naast de paal buiten. Dan gebeurde er een hele tijd niets, buiten veel labeur op het middenveld. We zijn al voorbij het eerste kwart van de wedstrijd wanneer geen enkele thuisspeler zijn voet kan plaatsen na een verraderlijke voorzet. Meteen aan de overzijde kan Voorspoels ook al net niet afwerken.

Even na het half uur een soortgelijke situatie : eerst De Kempen waar, op een scherpe voorzet, weer niemand de bal kan beroeren en meteen aan de overzijde een voorzet van Biernaux waar Bosmans centimeters naast het doel van Tanghe besluit. De koffie bracht geen inspiratie. We zijn al voorbij het uur wanneer Vervoort een hobbelende voorzet voorbij zijn kooi zag gaan.

In de volgende fase trapte Toon Vervoort zowaar een bal tussen de palen, maar zijn naamgenoot had geen moeite met het schot. Aan de overzijde viel dan de grootste kans uit de wedstrijd te noteren: Bosmans werd door de buitenspelval gelootst. Alleen voor Tanghe besloot Kim over het Kempendoel.

Eén van de lijnrechters zorgde dan maar voor wat animo: eerst werd een roodwitte aanval afgevlagd voor buitenspel terwijl de bal van de tegenstrever kwam. Enkele tellen later zag hij geen graten in een terugspeelbal die simpel door Tanghe werd opgeraapt.

Flutgoal beslissend

Ondertussen had iedereen zich al met dit troosteloos gelijkspel verzoend wanneer Van den Putte enkele minuten voor affluiten een schuchtere poging tot een schot vanop zo’n 20 meter ondernam. Tot ieders verbazing stuiterde de bal over de armen van Vervoort in doel.

De bezoekers probeerden nog wel een puntje uit de brand te slepen, maar verder dan enkele hoekschoppen geraakten ze niet meer.

Herentals verliest zo voor het eerst dit seizoen buitenshuis. Een gelijkspel had zeker een morele opsteker geweest voor de zwaar beproefde bezoekers.

Berg en Dal

Volgende zondag om 14.30u komt Berg en Dal naar Sint-Janneke, een ploeg die met een 2 op 15 aan een mindere periode bezig is. Michel Cristiaenssen zal wat puzzelwerk hebben daar zowel De Swert als Danisik geschorst zijn.'