Exc. Bouwel moest zaterdagavond in de uitwedstrijd bij Netezonen op zoek gaan naar haar eerste punten van het seizoen.
'Bouwel nam een vliegende start want na 5' moest de thuisdoelman al in actie komen op een schot van Huysmans en hij moest zich nog reppen om de rebound van Schenck te weren', zegt Excelsior-coach Maarten De Voeght.

'Onze squad bleef domineren en kreeg uiteindelijk loon naar werken via Huysmans (28', 0-1). De bezoekers duwden het gaspedaal nog verder in, wat resulteerde in een paar mooie kansen. Op slag van rust verdubbelde Da Silva nog de score (40', 0-2).  Een verdiende ruststand.

In de tweede helft zag je een totaal ander spelbeeld. Netezonen kreeg grip op de wedstrijd en eiste de bal nadrukkelijk op. Echte kansen leverde dit aanvankelijk niet op.
Op een tegenaanval bediende Peeters Huysmans, die beheerst de 0-3 tegen de touwen joeg (57', 0-3). Vlak na aftrappen glipte thuisspeler Morren door de buitenspelval maar stootte op een uitstekend uitgekomen doelman De Herdt.

Een paar minuten lukte Taels de 1-3 (61'). Eventjes werd de wedstrijd nog spannend na de aansluitingstreffer van De Booser (80', 2-3). Maar Bouwel trok de overwinning toch nog over de streep voor de eerste driepunter van het seizoen.'

Op de foto's : De doelpuntenmakers voor Excelsior Bouwel : Huysmans en Da Silva  / Nnieuws / MDV / Match van de Week Nnieuws.