Het was zaterdagnamiddag feest op het terrein van FC Vervoort en later op de avond in de kantine.

De club vierde haar 50-jarig bestaan. En dat mag gans Herentals geweten hebben. Terreinverzorger Frans Van de Venne werd voor de goede zorgen voor het terrein in de bloemen gezet. Hij is ondertussen 82 en was de voorbije jaren samen met Louis Vervoort (73) zowat het boegbeeld van de club.

Die club ontstond uit een groep werknemers van het vloerdersbedrijf Gebr. Vervoort aan de Lierseweg in Herentals. Louis Vervoort: "Ik deed de werfbezoeken en tijdens een van die bezoeken aan de werf van de zusters in Berlaar waren de mannen aan 't sjotten op de binnenkoer. Ze vroegen aan mij wanneer ze eens een echte match konden sjotten. Van de 54 vloerders waren er 37 die konden sjotten. Er werd eerst gesjot op het sjotplein aan Kruisberg, later op een terrein aan Veldhoven, het terrein van Frima in Grobbendonk, op het terrein van Belgica in Noorderwijk, en nog later op het terrein waar we nu zitten. We hadden altijd volk, maar in 1970 was dat iets minder, toen er 20 vloerders/sjotters een half jaar moesten gaan vloeren bij Mobutu in Kinshasa."

FC Vervoort behaalde heel wat sportieve successen. Een paar keer werd onder grote belangstelling de Beker van Herentals gewonnen.

FC Vervoort had twee teams, een zaalvoetbalteam en een damesploeg. Nu blijft er nog het A-team en het veteranenteam over. Om de kosten van de uitbating van het terrein toch ietwat te spreiden mag FC Martinus nu ook op het terrein spelen.

De galawedstrijd van zaterdagnamiddag tussen FC Martinus en FC Vervoort eindigde zoals het hoort op 2-2.