U bent hier

FC Zwaneven - VC Herentals 5-0 : 'Zwaar verdict voor zwak VC' - extra verslag

Herentals | Kempen regio
21.11.2021 - 18.11u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals wilde tegen 3e geklasseerde FC Zwaneven bevestigen dat ze terecht op de 2e plaats in het klassement staan.  Maar het liep voor de HIS-boys faliekant anders uit aan Rhoode in Oud-Turnhout.

Zwaneven deelde vanaf de aftrap de lakens uit.  Meteen bleek dat de bezoekers weinig of geen wil toonden om te winnen.  De lange ballen kwamen haast nooit aan, een eerste helft om zo snel mogelijk te vergeten, geen kansen. 

Terwijl de thuisploeg wel een neus had voor inzet én scoren : 1-0 (12'); 2-0 (19') en 3-0 (29').

Na de koffie hetzelfde spelbeeld.  De VC-fouten bleven zich opstapelen.  Zwaneven werkte tegen 100% af : 4-0 (70') en 5-0 (88').

Alleszins een zwaar verdict voor VC Herentals, dat ook vandaag nog een uitgebreide ziekenboeg heeft.  Lang geleden dat de forfaitcijfers nog om het hoekje kwamen kijken op Sint-Janneke. 

Jan Deckers : 'Gelaten VC Herentals onderuit in Zwaneven'

'Deze wedstrijd, met de tweede plaats als inzet, werd een afknapper van formaat voor roodwit. Individuele fouten lagen meestal aan de oorzaak. Herentals keek al snel tegen een achterstand op en gaf nooit de indruk om langszij te kunnen komen. Integendeel.

VC recupereerde een aantal spelers. Naast de uit schorsing terugkerende Convalle en Claes stonden ook Vanlommel en Mariën terug aan de aftrap.

De aanvang werd gekenmerkt door vele snelle balwisselingen, maar gaandeweg werd Zwaneven gevaarlijker. Dat resulteerde in een aantal schoten die voorlopig nog ver naast gingen.

Herentals daarentegen geraakte nooit in de buurt van doelman Debacker. Het zocht heil in lange ballen, maar de dubbele meters in het centrum van de thuisverdediging zagen het graag gebeuren.

In de 13e minuut was het dan toch zover. Na balverlies werd Van Tongerloo aangespeeld en die gaf Brosens geen kans, 1 – 0. Zwaneven ging op dat elan door en een minuut later juichte de thuisaanhang opnieuw, na alweer een bezoekend foutje.

Gelukkig voor roodwit stond de afwerker buitenspel en bleef de kleine marge op het scorebord staan. Het was maar uitstel want in de 20e minuut bracht een simpele dubbelpass Deproost alleen voor Brosens en het stond dan toch 2-0.

VC kreeg zijn spelverdelers niet aan de bal en ging zich dan weer maar zondigen aan lange ballen. Op het half uur slingerde Maghiar op de achterlijn door de VC-defensie, kon de bal nog voor goal tikken waar Sproelants de bal tegen zijn been kreeg. Het leer rolde, tergend traag, buiten het bereik van Brosens in doel. 3-0 en match gespeeld.

In de 37e minuut kreeg een Zwanevenaar teveel vrijheid en trapte de bal op de deklat. Net voor de rust knutselde VC een aanval in elkaar die naam waardig. De bal eindigde bij Vanlommel maar die kreeg de bal niet voorbij Debacker. Een tegentreffer had VC misschien wat moed gegeven. Niet dus.

In de aanvangsfase van de tweede helft liet de thuisploeg VC meer aan de bal maar bleef continu op de loer. Roodwit probeerde wel de bakens te verzetten, maar telkens liep er wat mis in de opbouw.

Op het uur ging VC dan toch scoren, maar de afwerking van Vanlommel stierf op de kruising. Zelfs een eerredder was VC niet gegeven. Erger nog; aan de overzijde, na alweer centraal balverlies, duwde Van Tongerloo nummer 4 tegen, en roodwit in de touwen.

Met nog een kwartier te gaan ging de ingevallen Voorspoels zijn kans maar zijn kopbal miste kracht. De wedstrijd bloedde dood, maar enkele minuten voor affluiten kon, na alweer dom balverlies, wat anders, Eyckens de forfaitcijfers op het scorebord zetten.

Zwaneven speelde elk doelpunt meer verlost. Laten we het maar houden op; Herentals had zijn dagje niet.

Individuele fouten lagen zeker aan de basis van dit zwaar verlies. Maar veel tijd om te herbronnen is er niet, want volgende zondag speelt VC zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar, thuis tegen Merksplas. Start om 14:30u. met vooraf een restaurantdag.

Geslaagd VC-mosselfestijn

'Langs deze weg willen we nog een woordje van dank uiten aan alle medewerkers en sympathisanten die van ons jaarlijks mosselweekend een succes maakten.

Met een speciale vermelding voor Dirk Van den Eynden, die, in moeilijke Corona-omstandigheden, de volledige organisatie op zich nam en daardoor het succes mogelijk maakte.'  Jan Deckers / foto NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto