Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Febelfin : 'Omloop aan ondernemingskredieten naar nieuw hoogtepunt'

Febelfin kondigt aan dat de omloop aan ondernemingskredieten naar nieuw hoogtepunt is gestegen - in het kort:

  • Het uitstaand volume aan ondernemingskredieten lag eind juni 2022 6,3% hoger dan een jaar eerder en bedroeg 182,7 miljard euro. Het bedrag aan toegekende kredieten lag nog nooit zo hoog.
  • De kredietproductie zat nog steeds in stijgende lijn: zowel het aantal kredieten als het bedrag aan verstrekte kredieten steeg. In het tweede trimester van 2022 werden er 1,2% meer kredieten verstrekt dan in hetzelfde trimester van vorig jaar. De verstrekte bedragen lagen 10,7% hoger dan in hetzelfde trimester van vorig jaar.
  • De kredietaanvragen kenden een iets andere evolutie. In aantal werden er in het tweede trimester van 2022 nog altijd meer ondernemingskredieten aangevraagd dan in dezelfde periode van 2021, maar het totaalbedrag van deze aangevraagde kredieten daalde licht.
  • De weigeringsgraad lag voor een tweede trimester op het laagste niveau ooit. De banken bleven dus vlot krediet verlenen. Toch gaven ondernemingen aan dat ze een grotere kredietbelemmering ervaarden. Ongetwijfeld lag de sterke stijging van de marktrentevoeten aan de oorzaak van deze perceptie. (febelfin)

Deel dit artikel