Het Neteland kreunt begin februari onder de felle winterkoude. Er worden stevige vriestemperaturen tot -12 graden gemeten.

De 64-jarige Frans Van Roey uit Vosselaar overlijdt aan de brandwonden die hij eerder bij een brand in de garage van zijn woning opliep.

Op de Klissenhoek in Vorselaar worden 2 agenten van de politiezone Neteland gewond door een agressief verkeersslachtoffer. De man haalt met een nadarafsluiting uit naar de agenten.

In Pulderbos zamelen 2 tieners handtekeningen in om snelheidsbeperkingen in Molenheide te vragen.

Bij een brand in een chalet aan Puttekensberg in Wechelderzande geraakt de bewoner gewond.

Het Tongelsbos start met een asinotherapie: een thearapie waarbij ezels worden ingezet. Dieven stelen in een appartement van Eigen Haard in Herentals een paar schoenen.

De vrieskou houdt aan en op verschillende plaatsen in de Kempen en het Neteland kan volop geschaatst worden.

In Geel zijn 7 volwassenen en 2 kinderen dakloos na een brand in een tot studio's verbouwde boerderij aan Winkelom. Het OCMW zoekt voor de getroffenen opvang.

Op de Liersesteenweg in Grobbendonk knalt een auto tegen een boom. De bestuurder zit gekneld en moet door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden.

In het Stadspark van Turnhout wordt een 60-jarige vrouw in elkaar geslagen. Op de E313 in Geel-West is er een ongeval met 4 voertuigen. Er valt daarbij 1 lichtgewonde.  

In Kasterlee moet een gezin van 4, een vader en zijn 3 kinderen naar het ziekenhuis. Ze werden het slachtoffer van een CO-vergiftiging.

In woonzorgcentrum De Wijngaard in Grobbendonk vieren Wiske Heylen en Frans Schoofs hun 65e huwelijksverjaardag.

Op de Grote Markt in Herentals en op andere plaatsen in het Neteland houden leerlingen een 'Move tegen Pesten'.

Een stroompanne zet op 10 februari grote delen van Bouwel en Grobbendonk zonder stroom. In de gemeentelijke basisschool in de Rechtestraat in Lille stelen dieven de schoolcomputers. Er is heel wat inbraakschade.

De buurtbewoners van de Molenvest in Herentals protesteren omdat ze geen bewonerskaarten voor hun buurt kregen. Vanaf 1 maart start het stadsbestuur van Herentals met een nieuw parkeersysteem.

In Herenthout voeren de verantwoordelijken van Jeugdhuis 't Verschil actie voor een nieuwe huisvesting. De gebouwen aan de Kloosterstraat worden immers gesloopt.

In Geel slaat een plezierjacht lek ter hoogte van het Kempich Kanaal in Ten-Aard. Het jacht zinkt. De brandweer komt het schip leegpompen.

Op de Retiesebaan in Kasterlee worden 2 arbeiders op een oprit van een woning aangereden door een vrachtwagen. Ze geraken gewond.

Het Hoeveke in Westerlo en hotel Roosendaelhof in Geel krijgen inbrekers over de vloer. Bij het Hoeveke krijgen ze al de 7e keer op vier jaar tijd inbrekers over de vloer. Bij een aanrijding met 3 wagens op de Winkelomseheide in Geel geraken drie personen gewond.

In Olen sluit de bvba Loods 42 de deuren. Het bedrijf komt een inbraak met vandalisme niet te boven. In Herentals voeren buurtbewoners van de wijk de Molekens actie tegen de komst van windmolens in hun buurt. 

Marcel Huybrechts, de 'Schrik van Geel' hoort zich veroordelen tot 18 jaar cel voor een moordpoging op zijn ex-partner.

In Olen vindt een boer op zijn veld een granaat afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Er werd een put in het veld gegraven en daarin werd de granaat tot ontploffing gebracht. 

Op het kruispunt van de Aarschotsesteenweg en de Ramselsesteenweg in Herselt werden 2 jonge fietsers aangereden. De bestuurder van de wagen pleegt vluchtmisdrijf.

In Heist-op-den-Berg kan je voortaan vibrators en glijmiddel uit een automaat halen. In Schriek is er een illegale lozing (van afval) in de Kruislandenbeek.

In Geel/Westerlo/Olen worden verschillende kruispunten heringericht voor de noord-zuidverbinding.

In Westerlo moet de brandweer een illegale afvalbrand langs de Olenseweg blussen.