Sinds november 2021 vangt Fedasil asielzoekers op in het jeugdcentrum Zonnedauw in Geel. Deze opvang is tijdelijk en dient om tegemoet te kunnen komen aan de grote druk die het opvangnetwerk in België momenteel kent.

Dat opvangnetwerk blijft helaas tot op heden volledig verzadigd. Daarom zijn Fedasil en de eigenaar van domein Zonnedauw overeengekomen dat Fedasil nog iets langer dan voorzien, maximaal tot eind april 2022, kan blijven.

Buurt en vrijwilligers

De opvang van de asielzoekers in Geel verloopt in heel goede omstandigheden. Sinds het begin heeft Fedasil kunnen rekenen op een heel goede samenwerking met de stad, de lokale politie en de buurtbewoners.

Fedasil is ook enorm blij met de vele vrijwilligers die momenteel actief zijn in het opvangcentrum. Zij organiseren taallessen, pc-lessen, wandelingen, praatuurtjes, enz.

Zij bieden een onmisbare ondersteuning voor de werking en zorgen ervoor dat het dagelijks leven van de bewoners een stuk aangenamer wordt.

Fedasil blijft ook de komende periode alles inzetten om de opvang (bed, bad en brood) en begeleiding van de bewoners zo vlot mogelijk te laten verlopen, met minimale overlast voor omwonenden.'