Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Federale Gerechtelijke Politie : 'Gelenaars opgepakt voor drugshandel per postzendingen vanuit Spanje'

Gerechtelijke Politie
Na een huiszoeking in Geel zijn twee verdachten voor drugshandel via post gearresteerd.  Eén Gelenaar blijft aangehouden. De huiszoeking volgde na een onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie.   De leiding van de bende bestond uit Chinezen.
 
Op 7 december waren er huiszoekingen op maar liefst 10 verschillende plaatsen in België. 7 verdachten werden in België opgepakt en 2 in het buitenland.
 
De drugsbende heeft vermoedelijk meer dan 4 ton hasj en cannabis ingevoerd.

De Frederale onderzoekers kwamen de bende op het spoor toen er in Zaventem er bij de controle van post een zending met cannabis werd onderschept. Verder onderzoek wees uit dat een familie (vader, twee zonen en dochter) zich bezig hield met het ophalen van postpakketten in Vlaanderen die vanuit Spanje zijn opgestuurd.

Ze zouden dit doen in opdracht van een criminele organisatie die op verschillende manieren drugs invoert vanuit Spanje. Nadien worden de drugs verhandeld naar dealers. Na de 10 huiszoekingen waaronder in Geel werden zo'n 20 kilogram hasj, 11 kilogram cannabis, meer dan 40 000 euro aan cash geld, luxegoederen zoals dure horloges en juwelen ter waarde van meerdere 10-duizenden euro en 2 luxe-auto’s in beslag genomen. 

Verder troffen de speurders nog verboden wapens aan bij de huiszoekingen. Bij de actie werden zeven verdachten opgepakt, waarvan er vier door de onderzoekrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst werden. Drie verdachten werden vrijgelaten onder voorwaarden. De leiding van de bende bleek voornamelijk uit Chinezen te bestaan. 

Uit de voorlopige resultaten blijkt dat de bende vermoedelijk meer dan 400 pakketten ingevoerd heeft, met in totaal meer dan 4 ton aan drugs. (Foto Federaal Parket)

Gerechtelijke Politie

Deel dit artikel