De Federale Politie versterkt haar Directie hondensteun met 4 hi-tech speurdroids. In een eerste fase worden ze ingezet bij de drugshondenteams.

De olfactorische mogelijkheden van de nieuwe aanwinsten zijn fenomenaal. Niet alleen geeft een drugsdroid aan waar de drugs zich bevinden, maar ook om welke middelen het gaat.

De volgende generatie zal tevens de identiteitskaart van de arrestant kunnen inlezen en het proces-verbaal ter plaatse printen.

Een groot voordeel is de permanente beschikbaarheid (24/7) van de droids. Gewone hondenbegeleiders nemen hun viervoetige partner mee naar huis. De techdrugshonden blijven na de shift in de kazerne.

Elke hondenbegeleider van wacht kan zich met een smartwatch koppelen aan een droid. Op die manier is hij de enige die de hond kan aansturen tijdens een drugsactie.

Quote: "Voor bepaalde specialisaties zijn deze droids een ware revolutie. Voor andere takken zoals aanvalshonden is de technologie nog niet klaar. De politiehond is dus verre van afgeschreven."

Extra info : de speurdroids worden deze namiddag voorgesteld op de overdekte Zandstraat in Herentals.  Tijdens een demonstratie zullen ze verdachte substanties verstopt in vissen, opsporen en identificeren.

De politievisjes zwemden vanmorgen vrank en vrij...